Tgrt Haber

Dolar kaç TL? Alınır mı satılır mı? İslam Memiş dolar tahmini!

04 Şubat 2022 08:24 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 12:22
Dolar kaç TL? Alınır mı satılır mı? İslam Memiş dolar tahmini!

Dolar fiyatı haftaya düşüşle başlarken son üç günlük yükselişiyle yatırımcıların gündeminde ilk sıraya oturdu. Ocak ayı enflasyon rakamları sonrası ilk tepsini veren dolar haftanın son işlem gününde merak konusu oldu. Peki 4 Şubat Cuma dolar kaç TL? Alınır mı satılır mı? Euro ne kadar? İşte İslam Memiş dolar tahmini

Dolar fiyatı geçen hafta 13,45-13,65 arasında dalgalanırken yeni haftada yükseliş gösterdi. Ocak ayı enflasyon verileri öncesi 13,62 TL seviyelerine yükselen dolar/TL kuru TÜİK verileri ardından 13,58 seviyelerine geriledi. Yatırımcılar ekonomistlerden gelecek alım satım değerlendirmesine ve dolar tahmini ile ilgili açıklamalara odaklanırken İslam Memiş şubat ayına dikkat çekti.

4 ŞUBAT DOLAR KAÇ TL?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayı enflasyon rakamlarını açıklanmasıyla dolar kurunda hareketlilik yaşandı. Enflasyon ocak ayında yüzde 11,10 olarak açıklanırken, yıllık enflasyon yüzde 48,69'a yükseldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş enflasyon rakamlarının sürpriz olmadığını ifade ederken nisan ayına kadar yükselişin devam edeceğini vurguladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon tahmini yaptı. Bakan Nebati enflasyonun nisan ayında en yüksek seviyeyi göreceğini ifade ederken yüzde 50'yi aşmayacağını da sözlerine ekledi. Dolar yatırımcısı önemli verilerin peş peşe açıklandığı haftanın son işlem gününde ''Dolar kaç TL?'' sorusuna odaklandı.

Dolar kaç TL? Alınır mı satılır mı? İslam Memiş dolar tahmini!

4 Şubat Cuma günü dolar 13,57 TL’den el değiştiriyor.

EURO NE KADAR?

Dolar fiyatından yaşanan dalgalanma diğer yabancı ülke para birimlerine de yansıdı . Euro hafta başındaki yatay seyrini koruyamadı. Haftanın son işlem gününde yatırımcılar ''Euro ne kadar?'' sorusuna cevap arıyor.

4 Şubat Cuma euro 15,58 seviyelerinde işlem görüyor.

İSLAM MEMİŞ DOLAR TAHMİNİ

Dolar/TL kurunda yaşanan yükselişe vatandaşlar dolar tahmini ve alım satım değerlendirmesi hakkında uzman görüşlerine odaklandı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş kritik verilerin açıklandığı haftanın dolar fiyatına yan verdiğine dikkat çekerken dolar yükselişi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İslam Memiş, “Dolarda bir toparlanma olacak. Bu hafta veri açısında kritik. Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Cuma günü Amerika’da tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. Dün açıklanan veriler kötü geldi. Piyasalarda endişe var. Cuma günü tarım dışı istihdam verileri düşük gelirse kripto para yatırımcısı dolar karşısında pozisyon almak ya da altın tarafına geçiş yapmak isteyebilir’’ ifadelerine yer verdi. İslam Memiş alım satım konusunda yatırımcıları uyardı. Şubat ayının alım için son fırsat olduğunu dile getiren Memiş, Mart ayıyla yükselişin başlamasını beklediğini ifade etti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...