Tgrt Haber

Dolar ve altın dur durak bilmiyor! Uzman isimden kritik altın tahmini: Yükseliş senaryosu bitmedi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
09 Haziran 2023 15:00 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 15:28

Seçimlerin arından ekonomide önemli adımlar atılıyor. Merkez Bankası Başkanlığına Dr. Hafize Gaye Erkan atandı. Peki politika faizi değişecek mi, altın ve doların yükselişi devam edecek mi? Para ve altın piyasaları uzmanı Şirin Sarı, gram altının dalgalanacağı seviyeleri ve doların düşüşe geçeceği tarihi açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığına Mehmet Şimşek’in getirilmesinin ardından Merkez Bankası​ Başkanlığına Dr. Hafize Gaye Erkan​ atandı. Peki dövizin altının nabzını attığı Kapalı Çarşıda beklentiler ne yönde? Gram altın​ ve dolar​ yükselişini devam ettirecek mi? Para ve altın piyasaları uzmanı Şirin Sarı, TGRT Haber'den Kaan Kalyoncu’ya piyasanın beklentilerini yorumladı. 

PİYASA OLUMLU ALGILADI 

Dr. Hafize Gaye Erkan’ın piyasanın uzun süredir konuştuğu bir isim olduğunu belirten Sarı, “Piyasa olumlu algıladı. Faiz ve enflasyon dengesine bakıldığında faizde geri kalmıştık. Bu makas kapanacak mı? Merkez Bankasının sınavlarından biri bu. Bu atamaları doların 2 gündür stabil duruşu ve borsanın yükselişi piyasanın olumlu algıladığını gösteriyor. 22 Haziran’da faiz artışı bekleniyor, kademeli bir faiz artırışı olabilir. İç piyasada, temmuzda enflasyon rakamı da önemli, buna kitleneceğiz. Beklenti yüksek. İçerideki oyuncuları iyi dinlemek, kurumları ve Kapalı Çarşıyı doğru okuduktan sonra zaten başarılı olunur” dedi. 

DOLAR AŞAĞI İVMELENEBİLİR 

Dolarda son iki günde sakinleşme olduğuna dikkat çeken Sarı, “Piyasa faizi fiyatlıyor. Doların yükseliş eğilimi devam edebilir ancak hazirandaki Merkez Bankası ile birlikte bir miktar düşüşler olur. Dolar faiz artırımı ile bir miktar aşağıya doğru ivmelenebilir. Kalıcı önlemler alınabilir.”

ALTIN 1.500 İLA 1.300 ARASINDA DALGALANABİLİR 

“Gram altın hem dolardan hem de onstan etkileniyor” diyen Sarı, hem dolarda hem altında makasın kapandığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Dünyada resesyonun derinleşmesi altını daha da güvenli liman yapıyor. Altının yükseliş senaryosu bitmedi. Hem içerde hem de dışarda Merkez Bankaları altın alımına devam ediyor. Doların yükselişinin destek vermesi gram altını 1.500 üzerine taşıyabilir ancak onsun desteğine ihtiyaç var. Onstan destek gelmezse 1.500 ile 1.300 arasında dalgalanan bir altın olabilir” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...