Tgrt Haber

Son dakika: Dolar ve Euro güne yine rekorla başladı! İşte piyasalardaki son durum…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
06 Haziran 2023 08:40 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 08:47
Son dakika: Dolar ve Euro güne yine rekorla başladı! İşte piyasalardaki son durum…

Son dakika haberi: Haftaya rekor ile başlayan Dolar ve Euro yeni güne yine yükseliş ile başladı. Yeni kabine sonrasında yukarı yönlü artışını sürdüren piyasalarda Euro 23 lirayı geçerken dolar ise 22 lirayı zorladı. İşte piyasalarda son durum…

Türkiye seçim sürecini tamamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesi ile yoluna devam ediyor. Piyasaların merakla beklediği Hazine ve Maliye Bakanlığı​ görevine Mehmet Şimşek​ getirildi. Şimşek görevi AK Parti Mersin Milletvekili olan Nureddin Nebati’den devraldı. Yeni kabine sonrası haftaya rekor kırarak başlayan dolar​ ve euro yeni güne de yükseliş başladı.

DOLAR VE EURO GÜNE REKORLA BAŞLADI

Dolar Salı gününe yeni bir rekor kırarak 21.67 seviyesinde başladı. Saatler 08.30 itibarıyla 21.44 seviyesinde işlem gören doların rekoruna euro da eşlik etti.  Euro tarihi rekor kırarak 23 TL’nin üzerine çıktı. 23.18 seviyesine kadar ulaşan euro yükselişini sürdürecek mi merak konusu oldu.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN KRİTİK GÖRÜŞME…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası başkanlığı için önerdiği Hafize Gaye Erkan ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşmesi planlanan Erkan’ın yeni Merkez Bankası başkanı olacağı kulislerde yüksek sesle konuşuluyor.

"RASYONEL ZEMİNE DÖNECEĞİZ"

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın devir teslim töreninde dikkat çeken mesajlar veren Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır." açıklamasında bulunmuştu. Şimşek'in, "Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla, Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır." sözleriyle Merkez Bankası'nda da yönetim değişikliği olacağına dair beklentiler güçlenmişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...