Tgrt Haber

Dolar ve Euro karşı karşıya! Dolarda son durum nedir? Euro dolar karşında dik duruşuna devam ediyor!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, AA
14 Kasım 2022 16:51 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 17:09
Dolar ve Euro karşı karşıya! Dolarda son durum  nedir? Euro dolar karşında dik duruşuna devam ediyor!

Dolar ve Euro arasındaki mücadele devam ediyor. Uzun süredir dolar karşısında değer kaybederek gerileyen Euro Fed’ten gelen haberle yeniden dolarla rekabet edecek konuma geldi. Amerika’da yaşanan seçim süreci ve enflasyon verilerinin beklentinin altından olması doların gerilemesine neden olurken kripto piyasalarında yaşanan düşüş dolara olan talebi artırdı. Euro ise dalgalı seyrine devam ediyor. Peki, dolar bugün kaç lira? Euro’da son durum nedir?

Küresel piyasalar yaşanan dalgalanma para politikalarını da etkiliyor. Kripto piyasalarında yaşanan gelişmeler ve fedfaiz​ kararları Dolar​ ve Euro’nun birbirlerine olan konumlarını belirliyor. 

DOLARDA SON DURUM NEDİR?

ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyon​ verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla oluşan pozitif havanın varlığını korumasına rağmen analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarını nerede sonlandıracağına ilişkin soru işaretleri ve kripto para piyasalarındaki negatif seyrin dolar talebini beslediğini ifade etti.

Gelecek toplantıdan itibaren faiz artırım hızının 50 baz puana düşürülmesinin, şimdiye kadar açıklamada bulunan Fed yetkilileri tarafından kabul edildiğini aktaran analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın aralıkta yüzde 81 ihtimalle 50 baz puan faiz artıracağının öngörüldüğünü bildirdi.

Analistler, bugün Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi verilerinin açıklanacağını anımsatarak, G20 toplantısı ve FTX konusuna ilişkin haber akışı ile Fed ve Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin yatırımcıların odağında olduğunu ifade etti.

MORGAN STANLEY’DEN DOLAR TAHMİNİ 

Diğer yandan önemli yatırım bankalarından Morgan Stanley, gelecek günler için dolar tahmininde bulundu. ABD’de enflasyonda gevşeme beklediklerini ifade eden banka, ABD tahvil getirilerinin gerilemesi ile beraber doların değerinin azalacağı ve gelişen ülke varlıklarının destekleneceği ifade edildi. 

EURO​ SON DURUM NEDİR?

Güne 19,2392 ile başlayan Euro kuru, saat 16:33 itibarıyla %0,18 azalış yaşayarak 19,1863 liradan fiyatlandı. Dün en düşük 18,8141, en yüksek 19,2308 seviyelerini gören Euro, günü 19,2202 seviyesinde kapattı. Euro Bölgesi’nde yaşanan ekonomik daralma ve bununla beraber enflasyonun istenilen seviyeye ulaşamaması Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırımlarına devam edeceği beklentisini doğurdu. Yıl sonuna kadar enflasyonun daha da artacağı ifade ediliyor. Serbest piyasada 19,1220 liradan alınan Euro'nun satış fiyatı ise 19,1240 lira olarak ifade ediliyor. 

EURO-DOLAR PARİTESİ NE KADAR OLDU?

14 kasım gününe 1,0360 ile başlayan Euro/Dolar, saat 16:50 itibarıyla yüzde 0,41 azalışla 1,0316'dan fiyatlandı. Dün en düşük 1,0163, en yüksek 1,0364 seviyelerini gören Euro/Dolar, günü 1,0357 seviyesinde kapattı.

IMF’DEN KÖTÜ SENARYO! "EKONOMİK DURUM KÖTÜ"

Uluslararası Para Fonu IMF dünya ekonomisine yönelik tahminlerini paylaşarak durumun daha da kötüye gittiğini açıkladı. Buna göre, kürese büyüme tahminleri düşürüldü. IMF Ekonomisti Tryggvi Gudmundsson "Şu anda çok fazla zorluk söz konusu ve zayıflayan ekonomik göstergeler ileride daha fazla zorluğa işaret ediyor" açıklamasını yaptı.

Kaynak: TGRT Haber, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...