Tgrt Haber

11 Şubat piyasalarda son durum: Dolar kaç TL? Gram altın ne kadar? İşte İslam Memiş yorumu

11 Şubat 2022 08:51
ABD enflasyon verileri ardından dolar ve altın fiyatı Fed faiz kararına odaklandı.

ABD enflasyon verileri ardından dolar/TL kuru ve altın fiyatları merak konusu oldu. Küresel altın fiyatları Rusya Ukrayna gerginliği, yüksek enflasyon ve enerji krizi nedeniyle hafta boyu yükseliş trendi gösterirken ABD enflasyon rakamlarına sınırlı tepki verdi. Peki dolar kaç TL? Gram altın ne kadar. İşte İslam Memiş yorumu ve piyasalarda son durum.

ABD enflasyon verileri ardından dolar ve altın fiyatı Fed faiz kararına odaklandı.

Altın ve dolar yatırımcısı mart ayında Fed’in faiz artırımına başlayacağı sinyallerine göre yön bulurken gözler ABD enflasyon verileri sonrası piyasalara çevrildi. ABD’de enflasyonun beklentilerin üzerinde gelmesinin Fed’in daha agresif bir faiz artırım kararı alacağına dair endişeleri artırmasıyla piyasalarda geri çekilme başladı. Gram atlın kürsel altın fiyatlarında yaşanan düşüşü takip ederek ibresini aşağı yönlü çevirirken dolar/TL kuru ise enflasyon sonrası tepkisini sınırlı tuttu.

GRAM ALTIN NE KADAR?

ABD'de tüketici fiyat endeksi Ocak ayında yıllık olarak yüzde 7,5 arttı. Dev ekonominin yüksek enflasyon ile mücadelesinin 2022 yılında da devam edeceğinin belli olmasıyla piyasalarda düşüşler yaşandı. Ons altın fiyatında yükseliş haftanın son işlem gününde de devam etti. Haftaya 1.809 dolar civarında başladıktan sonra 1.824 dolar seviyesinde kapatması bekleniyor. Uzmanlar, Fed’in son 40 yılın en yüksek enflasyon oranına karşılık olarak 1 Temmuz 2022'e kadar 100 baz puanlık faiz artışına ihtiyacı olduğunu vurguladı.

11 Şubat piyasalarda son durum: Dolar kaç TL? Gram altın ne kadar? İşte İslam Memiş yorumu

Enflasyondaki yükselişin devam etmesi Fed'den daha agresif faiz artışı beklentilerini de gündeme getirdi. Böylece Mart ayında 25 yerine 50 baz puanlık bir artış olacağına dair beklentiler de kuvvetlenmeye başladı. Gram altın ise dolar/TL kuru ve küresel altın fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle geri çekildi. Peki 11 Şubat Cuma gram altın ne kadar?

11 Şubat Cuma gram altın 793 TL’den işlem görüyor.

DOLAR KAÇ TL?

ABD enflasyon verileri açıklandı. Piyasalarda yüzde 7,3 beklentisine karşılık ABD'de tüketici fiyat endeksi Ocak ayında yıllık olarak yüzde 7,5 arttı. Dolar fiyatı verilerin ardında tepki yükselişe geçmesi ile parite ve ons’ların daha fazla yükselmesi beklenirken tersi olarak düşüş yaşandı. Haftaya sakin başlayan dolar fiyatı sakin seyrine devam ediyor. Peki 11 Şubat dolar kaç TL?

11 Şubat Cuma dolar 13,52 TL’den işlem görüyor.

İSLAM MEMİŞ ALTIN VE DOLAR DURUMU

ABD enflasyon verileri sonrası gözler altın ve dolar fiyatı üzerinde etkili olan Fed faiz kararlarına çevrildi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ''Tuzaklarda alım yapan kaybetti, sabreden kazandı'' mesajını verdi. İslam Memiş, yatırım yapacaklara 2022 yılı beklentilerine dair önemli tavsiyelerde bulunurken gram altın tahmini ile ilgili sorulara 1.450 TL tahminini yenileyerek cevap verdi.

İslam Memiş ''Ben 2022 yılı içerisinde altının ons fiyatının 1960 hatta 2000 dolar seviyelerini test edilme ihtimalini çok kuvvetli görüyorum. 1960 hatta 2000 dolar seviyesindeki ons altın ve FED’in faiz kararıyla tüm dünyada doların değer kazanacak olması nedeniyle gram altın fiyatı üzerinde yaptığım çalışma bana yıl içinde gram altının 1450 lirayı göreceğini işaret ediyor'' değerlendirmesinde bulundu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...