Tgrt Haber

4 Mart dolar kaç TL? Enflasyon ve savaş kıskacında dolar ve gram altın

04 Mart 2022 09:40 - Güncelleme : 04 Mart 2022 09:53
Rusya Ukrayna savaşı ve enflasyon verileri dolar ve altın fiyatlarını etkiledi.

Gram altın ve dolar/TL kuru haftanın son işlem gününde yatırımcıların ve vatandaşların odağında. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle hafta boyunca dalgalı seyreden döviz ve emtia fiyatları müzakerelerden sonuç çıkmamasıyla yükselişini sürdürüyor. Piyasalarda savaş gerginliği sürerken dolar 14 TL üzerinde tutunmayı başardı. Gram altın ise küresel altın fiyatları ve bölgesel gerginlikten destek bularak 880 TL seviyelerine yükseldi. Savaş istikrarsızlığında piyasalardaki son durumu İslam Memiş yorumladı.

Rusya Ukrayna savaşı ve enflasyon verileri dolar ve altın fiyatlarını etkiledi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle 14 TL bandını aşan dolar zaman zaman eski konumu 13,80’i test etse de piyasalardaki dalgalanma devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gerginlik tırmandıkça manipülasyon fiyatlamasının artacağını ifade etti. İşte gram altın ve dolar/TL kuru son durum…

GRAM ALTIN NE KADAR?

Rusya Ukrayna savaşı 9.gününde Kiev başta olmak üzere sıcak çatışma ve patlama sesleri ile devam ediyor. Avrupa Birliği başta olmak üzere ABD ve Batılı ülkelerden Rusya’ya ağır ekonomik yaptırım baskısı sürerken altın piyasalarında tansiyon sürüyor. Küresel atın fiyatları ve jeopolitik gerginlik nedeniyle yükselişini sürdüren gram altın dolar/TL kurundan da destek alarak 880 TL seviyesini aştı. Müzakerelerden sonuç çıkmamasıyla ons altın 1.936 TL seviyesine yükseldi. Yatırımcılar istikrarsız fiyatlamada güvenli liman altına yöneldi. Uzmanlar, altın fiyatlarının mevcut seviyelerde bir süre kalıcı olmasını bekliyor. Peki gram altın ne kadar?

4 Mart Cuma gram altın 880,90 TL’den el değiştiriyor. Çeyrek altın 1.450 TL, yarım altın 2.898 TL ve 5.776 TL'den işlem görüyor.

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

4 Mart dolar kaç TL? Enflasyon ve savaş kıskacında dolar ve gram altın

DOLAR KAÇ TL?

Rusya’nın Ukrayna işgali devam ederken dolar/TL kuru şubat ayı enflasyon rakamları ardından yükselişini korudu. TÜİK verilerine göre şubat ayı enflasyon rakamlarını şubat ayında yüzde 4,81 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 54,44 oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar tahmini sorularına ''Küresel olarak yüksek enflasyon insanları fakirleştiriyor. Mutlaka bir soluklanma ve normalleşme dönemi gerekiyor. Önümüzdeki aylardan itibaren piyasalarda normalleşme, soluk alma, es verme dönemi olabilir. Ancak devamına baktığımızda farklı senaryolarla karşı karşıya kalabiliriz'' dedi.

Dolar fiyatında yaşanan yükseliş için Merkez Bankası faiz kararının son derece önemli olduğunu vurguladı. Al sat yapmanın bu dönemde yatırımcıyı zarar uğratacağının altını çizerken gerginlik devam ettikçe sağlıksız fiyatlama da devam edecek dedi. İslam Memiş piyasalardaki istikrarsızlıktan zararlı çıkmamak için sepet yapmanın önemine dikkat çekti.

DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

EURO NE KADAR?

Dolar/TL kuru yanında diğer yabancı ülke para birimleri de gündeme geldi. Euro/dolar paritesine bağlı olarak euro/tl kuru negatif seyrediyor. Euro/dolar paritesi 1,10 seviyesinde yer alırken diğer döviz ve emtia fiyatlarına kıyasla euro/dolar paritesi daha ucuz seyrediyor. İslam Memiş geçtiğimiz hafta euro/dolar paritesinde yaşanan düşüşün geçici olduğunu yatırımcıya alım fırsatı sunduğunu ifade etmişti. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...