Tgrt Haber

Dolar yeni haftaya rekor kırarak başladı: 18 TL'ye koşuyor! TL’deki değer kaybı yüzde 25’i aştı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
25 Temmuz 2022 11:01 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 11:11
Dolar yeni haftaya rekor kırarak başladı: 18 TL'ye koşuyor! TL’deki değer kaybı yüzde 25’i aştı

Dolar/TL kuru yeni haftaya rekor kırarak başladı. 17.82'ye yükselen Dolar/TL kuru yıl boyunca en yüksek seviyeye ulaşırken TL'deki değer kaybı ise yüzde 25'i aştı. Piyasalar ABD Merkez Bankası’nın (FED) 75 baz puan attırmasını beklediği faiz kararına odaklandı.

Piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Çarşamba günü sona erecek toplantının ardından FED’in 75 baz puan faiz artırımına gideceği bekleniyor. Geçen haftayı 17.76 ile kapatan Dolar/TL​ kuru yeni haftaya ise rekor ile başladı. Yılın zirvesine ulaşan Dolar/TL kuru 17.8253’e yükseldi.  Dolar seyrindeki son psikolojik eşik ise 17.85 olarak kaydedildi.

18 TL’YE KOŞUYOR

Nisan başından beri TL’nin değer kaybı 16,5’e yükselirken yılbaşından bu yana ise bu rakam yüzde 25.9 seviyesi olarak kayıtlara geçti. Dolar 17,82’yi görürken Euro/TL de bugün 18,21’i gördü.

CANLI DÖVİZ KURU İÇİN TIKLAYINIZ

ENFLASYON​ RAPORU AÇIKLANACAK

Reuters anketine göre enflasyonun üçüncü çeyrekte yüzde 85’e yükseldikten sonra yılı yüzde 70 seviyesinde bitireceği tahmin ediliyor. TCMB’nin tahminini yüzde 42’den yükselteceğine kesin gözüyle bakılırken yüzde 70 olan piyasa beklentisine ne kadar yaklaşacağı ise bilinmiyor. Banka daha önceki enflasyon tahminleri revizyonlarında piyasa tahminlerinden oldukça düşük seviyeleri tercih etmişti.

MERKEZ BANKASI FAİZİ SABİT TUTMUŞTU

Merkez Bankası geçen hafta Temmuz ayı politika faiz kararını açıklamıştı. 7’inci kez sabit kararını veren Merkez Bankası faizini yüzde 14’te tutmuştu. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...