Tgrt Haber

Dolar zirve ile güne başladı, 28 liraya dayandı! Gözler Jackson Hole toplantısı ve Merkez Bankası’nda!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Derleme - Tgrt Haber
23 Ağustos 2023 10:46 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 10:52
Dolar zirve ile güne başladı, 28 liraya dayandı! Gözler Jackson Hole toplantısı ve Merkez Bankası’nda!

Dolar, Çin etkisi ve ABD tahvil getirilerindeki yükselişin etkisiyle yukarı yönlü seyrediyor. Dolara olan talep artarken, diğer ülke para birimleri karşısında ise yatay seyrini de sürdürüyor. Dolar ve euroda gözler Jackson Hole toplantısında Fed Başkanı Powell’ın ve ECB Başkanı Christine Lagarde’ın yapacağı konuşmalara çevrildi. Kritik konuşmada faiz politikasının yönüne dair ipuçları aranacak. Peki, Dolar kuru bugün ne kadar? Euro ve sterlin kaç lira? İşte güncel döviz kurları

Dolarda yüksek seyir devam ediyor. Bugün dolar​ güne zirve ile başladı. Dolar 27,2150 seviyesinden işlem görüyor. Majör ülkelerin para birimleri karışında yatay seyrine devam eden dolarda kritik gündem Jackson Hole toplantısı olacak.

GÖZLER POWELL​ VE LAGARDE’IN AÇIKLAMALARINDA

Bu hafta toplantıda Fed Başkanı Powell’ın ve ECB Başkanı Christine Lagarde’ın yapacağı konuşmalar hem para piyasaları hem de altın için önemli olacak. Piyasaların odağında olan kritik konuşmalar doların ve euronun yönünü de belirleyecek.

YUANIN DOLAR KARŞISINDA DEĞER KAYBI DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Çin Merkez Bankası​ (PBoC) dolar karşısında yuanı desteklemeye devam ediyor. Çin ekonomisine yönelik endişelerle yuanın dolar karşısında değer kaybı devam ediyor. Çinli yetkililerin piyasaları sakinleştirmek için yaptıkları açıklamaların varlık fiyatları üzerindeki etkisi sınırlı kalmayı sürdürüyor.

YURTİÇİNDE GÖZLER MERKEZ BANKASI’NDA OLACAK

Merkez Bankası PPK, faiz kararını 24 Ağustos Perşembe günü saat 14.00'te açıklayacak. Kurul, temmuzda gerçekleştirdiği toplantıda politika faizini yüzde 17,50'ye çıkarmıştı. AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 250 baz puan artırılarak yüzde 20'ye çekileceği tahminlerini paylaştı.

DOLAR KAÇ TL?

Dolar/TL, dün günü önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 27,2043'ten tamamlamasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 27,2150 seviyesinden işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

Bankalararası piyasada euro/TL 29,59 civarında hareket ediyor. Sterlin ise 34,75’e çıktı.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Derleme - Tgrt Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...