Tgrt Haber

Döviz rekor tazeledi: Enflasyon verisi sonrası dolar ve euro kuru arttı

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
03 Haziran 2022 10:18 - Güncelleme : 03 Haziran 2022 15:52
Döviz rekor tazeledi: Enflasyon verisi sonrası dolar ve euro kuru arttı

Son dakika haberine göre, Dolar TL kuru 16,50’yi gördü. Piyasanın açılmasından önce yükseliş kaydeden dolar TL kuru, enflasyon verisinden sonra son altı ay içindeki rekor seviyesini bir kez daha yeniledi.

Türkiyeenflasyon​ açıklanacağı günde sabah 16,50 TL’yi aşan dolar​ ile uyandı. Son iki gündür artış sinyalleri veren kur piyasalar kapalıyken de yükselişini gösterdi.

Son günlerde kur üzerinde etkili olduğu belirtilen “enflasyona endeksli bono” uygulaması henüz açıklanmazken Dolar TL kuru son altı ay içindeki rekor seviyesini tazeledi.

Mayıs ayının ilk günlerinden beri yakaladığı hızlı artışı TCMB’nin faiz kararını açıkladığı 26 Mayıs’tan itibaren yavaşlatan ve gerileme gösteren kur yeniden artışa geçti.

Dolara göre yavaş kaldığı gözlenen euro tarafında da son günlerde hızlanma hakim. Euro TL kuru 17,75’i aştı.

TCMB’DEN LİKİDİTE VURGUSU

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dün paylaştığı Para Politikası Kurulu toplantısı özetinde politika çerçevesini incelemeye devam edildiği belirtildi. TCMB​, teminat ve likidite politikası eylemlerini uygulayacağını bildirdi.

TCMB’nin dün açıkladığı rezervlerinde artış görüldü. Brüt rezervler 2,6 milyar dolar artışla 102,9 milyar dolara yükseldi. Net rezervler 12,2 milyar dolara çıkarken swap hariç net rezervler ise -52,4 milyar dolar oldu.

TCMB verileri, 27 Mayıs haftasında yabancı yatırımcının hisse tarafında 41 milyon dolarlık, tahvil tarafında da 55 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdiğini gösterdi.

CANLI DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...