Tgrt Haber

Düğünü olanlar dikkat! İslam Memiş rakam vererek son alım fırsatını açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
20 Haziran 2023 15:25 - Güncelleme : 20 Haziran 2023 15:43

Gram altın dolar kurundaki geri çekilmeyle düşüş kaydetti. Fed faiz kararlarıyla baskı altında kalan ons tarafında da değer kayıpları devam ediyor. Avrupa’nın en büyük bankalarından olan Commerzbank gümüş ve altın tahminlerini revize ederken Finans Analisti İslam Memiş, “Son alım fırsatı geldi” diyerek önemli açıklamalar yaptı.

Gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Dolar kurlarındaki düşüşle gram altın​ sabah saatlerinde çıktığı 1.486 seviyelerinden günün ilerleyen saatlerde 1.480 seviyelerine geriledi. Düğün sezonun açılmasıyla artan alımlar fiyatların yüksek seviyelerde kalmasını destekliyor. Finans Analisti İslam Memiş​ düğünü olanlar ve altınla borçlananlar için TGRT Haber ekranlarında kritik açıklamalar yaptı.

İslam Memiş şunları kaydetti: 

1.450 TL SEVİYELERİNİN ALTINA BİR SARKMA BEKLİYORUZ

“Altın fiyatları sakin dolar kurundaki gerileme ile biraz geriledi. Gözler faiz kararında… Muhtemelen 1.450 lira seviyelerinin altına bir sarkma bekliyoruz. Bu sarkmaları da yılın son alım fırsatı olarak değerlendiriyoruz.”

YILIN SON ALIM FIRSATI GELDİ

“Yaz aylarında yükselişini devam ettirecek bir altın karşımızda olacak. Düğün yapacak olanlar ya da altın borcu olanlar için perşembe gününü mutlaka dikkatle takip etmesi gerekiyor. Yılın son alım fırsatları olacaktır. Bugün 1.470 lira seviyesinde olan gram altın yaz aylarında 1.550 TL seviyesinde ataklar görebiliriz. Çok ciddi yükselişler bekliyoruz ve ons altın tarafında da çok ciddi yükselişler bekliyoruz.  Dolar kurundaki geri çekilme aslında düğün yapacakların ve altın borcu olanları süresinin kısa olduğunu gösteriyor.”

FİYAT YÜKSELİNCE ALIMLAR AZALDI

Geçtiğimiz yıl düğün sezonuyla bu yılki düğün sezonun arasında yüzde 50’lik bir fark var. Altın fiyatları her yıl değer artışlarına devam ediyor. Bu arada aradaki makasta açılıyor. Düğün alışverişi yapanların genelde miktarı azalttığını görüyoruz. Fiyat yükselince alımlar azaldı.

ALTIN YERİNİ GÜMÜŞE BIRAKACAK 

Minimim altın a alışverişi 100 bin lirayı buluyor. Hafif ve geniş ürünler daha çok tercih ediliyor. En ucuz takı seti 35 bin liradan başlıyor. Trabzon burmasının son yıllarda daha az takıldığını gözlemliyoruz.  Altın fiyatlarının artmasıyla düğünlerde gümüş takmaya başlayacak altın geleneği yerini gümüş geleceğine bırakacak. 

Düğünü olanlar dikkat! İslam Memiş rakam vererek son alım fırsatını açıkladı

COMMERZBANK’TAN ALTIN VE GÜMÜŞ TAHMİNİ

Öte yandan dünyanın en önemli bankalarında olan Commerzbank, altın ve gümüş tahminin revize etti. 2023 yılının ikinci yarısı için ons altın fiyatı​ tahminini 50 dolar indirdi. Buna göre banka, 2023 yılı sonu için fiyat beklentisini 2050 dolar seviyesinden 2000 dolara çekti. Ons gümüş fiyatı için ise beklentilerini de aşağı yönlü revize eden Commerzbank, üçüncü ve dördüncü çeyrek sonu için 25 ve 27 dolar olan beklentilerini 24 ve 26 ons seviyesine düşürdü.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...