Tgrt Haber

Dünya Altın Konseyi 2024 öngörüsünü açıkladı! Altın fiyatları tarihi rekorunu kıracak

17 Ekim 2023 17:15 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 17:21
Dünya Altın Konseyi 2024 öngörüsünü açıkladı! Altın fiyatları tarihi rekorunu kıracak

Orta Doğu çatışmalarıyla beraber yatırımcının risk alımları yaptığı altında fiyatlar yükselişe geçti. Altın 7 ayın zirvesini görürken altın yıl sonu beklentileri de güçlendi. Altın fiyatları ile ilgili 2024 öngörüleri de yakından takip edilirken en dikkat çeken tahmin Dünya Altın Konseyi’nden geldi.

İsrail - Filistin çatışmaları yatırımcıyı ‘güvenli liman’ altına yönlendirirken risk alımları fiyatlarda 7 ayın zirvesini getirdi. Yılın sonuna yaklaşılırken altın​ ile ilgili güçlü tahminler de gelmeye başladı.

TÜM ZAMANLARIN ZİRVESİNİ GÖRECEK

Dünya Altın Konseyi Fed​'in faiz indirimine başlamasıyla altın fiyatlarının tüm zamanların zirvesine çıkabileceği tahmininde bulundu.

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) Baş Stratejisti John Reade'e göre, doların zayıflaması ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine gitmesi olasılığının desteğiyle altın fiyatları 2024 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkabileceğini söyledi.

“DOLAR ZAYIFLARSA, ALTIN ÇOK İYİ İŞ YAPAR"

Reade, Barselona'da düzenlenen LBMA Küresel Kıymetli Madenler Konferansı'ndaki yuvarlak masa toplantısında yaptığı konuşmada, "Fed faiz indirimine başladığında altın iyi performans gösterecek. Dolar zayıflarsa, altın çok iyi iş yapar" dedi.

Reade, altın fiyatlarının şu anda yüksek olduğunu ve herhangi bir yükselişin değerli metali desteklemeye yardımcı olan yüksek bir tabandan geleceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Ekonomim
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...