Tgrt Haber

Dünya Altın Konseyi duyurdu: TCMB 15 aydır üst üste altın alıyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
05 Nisan 2023 16:51 - Güncelleme : 05 Nisan 2023 17:05
Dünya Altın Konseyi duyurdu: TCMB 15 aydır üst üste altın alıyor

Ülkeler merkez bankalarının rezervlerine altın eklemeye devam ediyor. Yükselen enflasyon ve jeopolitik riskler tüm dünyayı sarı metale yöneltirken TCMB’nin altın alımı üst üste 15. aya ulaştı.

Dünya Altın​ Konseyi tarafından yayımlanan son verilere göre, ülkeler rezervlerine altın eklemeye Şubat ayında de devam etti. TCMB’in altın alımı üst üste 15. aya ulaşırken Şubat ayında 22 ton altın alarak rezervini artırmayı sürdürdü.

KÜRESEL ALTIN REZVLERİNE 52 TON DAHA EKLENDİ

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan son verilere göre, merkez bankalarının altına olan yoğun ilgisi şubat ayında da devam etti. Yayımlanan raporda küresel altın rezervlerine şubat ayında net 52 ton daha eklendiği belirtilirken merkez bankalarının rezevlerini 11 aydır artırdığına dikkat çekildi. Yılbaşından bugüne ise merkez bankalarının toplam net alımları 125 ton seviyesine ulaştı.

ŞUBATTA EN ÇOK ALIM ÇİN’NDEN GELDİ

Şubat ayının en büyük alıcısı ise 25 ton alımla Çin Merkez Bankası​ oldu. TCMB​, Şubat ayında 15 aydır art arda altın alımı yaparak rezervlerine 22 ton ekledi. Rapora göre TCMB'nin elinde son alımlarla birlikte ulusal rezervinin yüzde 33'üne tekabül eden 587 ton altın rezervi bulunuyor. Ayrıca Özbekistan Merkez Bankası 8 ton, Singapur 7 ton ve Hindistan Merkez Bankası 3 ton altın alırken, Kazakistan Ulusal Bankası, 13 ton net satış ile tek net satıcı oldu.


Kaynak: Bloomberg HT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...