Tgrt Haber

Dünya Altın Konseyi'nden piyasaları harekete geçirecek altın tahmini!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
07 Temmuz 2023 14:28 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 14:36
Dünya Altın Konseyi'nden piyasaları harekete geçirecek altın tahmini!

Türkiye’de altın fiyatları dolar endeksinden aldığı destekle yukarı yönlü hareketlerine devam ediyor. Ons altın piyasası ise Fed tutanaklarındaki şahin mesajlarla yeniden fiyatlandı. Dünya Altın Konseyi yılın ikinci yarısı için altın tahminini açıkladı.

Fed’in temmuz ayında da faiz artışlarına gideceği beklentisi ons altının 1.910 dolar seviyesinde tutunmasına neden oldu. Yurt içinde ise altın​ dalgalı bir seyir izlemekle beraber yüksek seviyelerde gezinmeye devam ediyor.

4. HAFTALIK DÜŞÜŞE HAZIRLANIYOR

Altın, ABD​'deki güçlü istihdam​ verilerinin Federal Rezerv'in temmuz ayında faiz oranlarını daha da artıracağına dair tahminleri desteklemesiyle üst üste dördüncü haftalık düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor.  ABD’de işsizlik başvuruları dört ayın en düşük seviyesine gerilerken Fed​ tarafında ise 25 baz puanlık artış bekleniyor.

POZİTİF GÖRÜNÜM DEVAM EDECEK

Dünya Altın Konseyi (WGC) altın fiyatlarının yılın ikinci yarısında pozitif bir görünüm sergilemeye devam etmesini beklendiğini duyurdu. WGC'nin raporunda, gelişmekte olan merkez bankalarının parasal sıkılaştırma süreçlerinin sonuna yaklaştığı, piyasalardaki ortak beklentinin ABD ekonomisinin bu yılın sonlarına doğru ılımlı bir daralma kaydetmesi yönünde olduğu belirtildi.

Raporda, “Bu ortamda, altının yılın ilk yarısındaki pozitif getirilerini takiben, daha zayıf dolar ve tahvil getirilerinin de etkisiyle destekleyici bir görünüm sergilemeye devam etmesini bekliyoruz.” İfadesine yer verildi.

KÖTÜ EKONOMİK KOŞULLAR ALTINI DESTEKLEYECEK

Konseyin raporunda, “Ekonomik koşulların kötüleşmesi halinde altın daha güçlü bir yatırım talebi ile karşılaşacaktır. Tam tersine (ekonomide) yumuşak bir iniş ya da daha sıkı bir para politikası (altında) yatırımların azalmasına yol açabilir.” değerlendirmesine yer verildi. Raporda, yatırımcıların para politikası ile ekonomik performans arasındaki tarihsel boşluk göz önüne alındığında sert bir inişin hala devam edebileceğinden endişe duyduğu belirtildi.

Dünya Altın Konseyi'nden piyasaları harekete geçirecek altın tahmini!

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...