Tgrt Haber

Dünya Bankası Başkanı'ndan 50 milyar dolarlık kredi açıklaması!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Foreks Haber
18 Temmuz 2023 12:42 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 12:45
Dünya Bankası Başkanı'ndan 50 milyar dolarlık kredi açıklaması!

Haziran ayında Dünya Bankası'nın başına geçen eski Mastercard CEO'su Banga, Banka'nın bilançosunu genişletmek ve ülkelerin iklim değişikliği ve diğer zorluklarla mücadele etmelerine yardımcı olmak için yeni planları olduğunu açıkladı.

Dünya Bankası​ Başkanı Ajay Banga, bir sermaye artışın er ya da geç gerekeceğini belirterek önemli açıklamalar yaptı. Banga, hazırlanan konuşma metninde "Hızlı ilerleme kaydediyoruz. Daha iyi bir banka inşa ediyoruz, ancak sonunda daha büyük bir bankaya ihtiyacımız olacak" dedi.

DÜNYA BANKASI KREDİLERİ 50 MİLYAR DOLAR ARTACAK

Haziran ayında Dünya Bankası'nın başına geçen eski Mastercard CEO'su Banga, Hindistan'ın Gandhinagar kentindeki G20 maliye yetkilileri toplantısında "bilançomuzu daha fazla çalıştırmak için" yeni önerileri duyurdu.

Hâlâ hissedar ülkelerle görüşülen yeni adımlar, Nisan ayında onaylanan ve önümüzdeki on yıl içinde Dünya Bankası kredilerini 50 milyar dolara kadar artıracak ilk adımların üzerine gelmektedir. Banga, hazırlanan konuşma metninde "Hızlı ilerleme kaydediyoruz. Daha iyi bir banka inşa ediyoruz, ancak sonunda daha büyük bir bankaya ihtiyacımız olacak" dedi.

YENİ KREDİLERİ OLUŞTURACAKLAR

Banga tarafından açıklanan planlar, ülkelerin kredileri geri ödeyememeleri durumunda hissedarların kredileri garanti etmesine izin vererek on milyarlarca dolarlık ek kredinin oluşturulmasını sağlayacak. Dünya Bankası, 10 yıllık bir dönemde her 1 dolar garanti için 6 dolar yeni kredi​ oluşturmayı - veya her 5 milyar dolar için 30 milyar dolar - hedeflediğini belirtti.

Banka ayrıca, hissedarların tahvillere yatırım yapmasına izin verecek yeni bir karma sermaye aracı çıkarabilecek ve böylece krediyi 6 milyar dolara kadar artırabilecek.
Dünya Bankası, hükümetler tarafından taahhüt edilen ancak şu anda "ödenmemiş" olan çağrılabilir sermaye koşullarını genişleterek daha fazla riski üstlenmeyi ve krediyi genişletmeyi planlıyor.

 

Kaynak: Foreks Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...