Tgrt Haber

Dünya Bankası onayladı: Türkiye'ye milyonlarca dolar kaynak geliyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
14 Haziran 2023 10:46 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 10:54
Dünya Bankası onayladı: Türkiye'ye milyonlarca dolar kaynak geliyor

Dünya Bankası, yenilenebilir enerji kullanımını artırma hedefiyle Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynağın onaylandığını açıkladı.

Dünya Bankası​ merkezi yönetim ve belediyelerde yenilenebilir enerji​ kullanımını artırma hedefiyle Türkiye’ye kaynak sağlayacak. Kaynağın 549 milyon dolarlık tutarında olduğu öğrenildi. Yeni proje, Türkiye’de kamu binalarında yenilenebilir enerji kullanımının arttırılmasına yardımcı olacak.

KAMU SEKTÖRÜNDE YENİLENEBİLİR ENERJİ HAMLESİ

Bloomberg HT’de yer alan habere göre; 549 milyon dolar tutarındaki kamu ve Belediye yenilenebilir Enerji Projesi, merkezi hükümet ve belediye tesisleri üzerinde odaklanarak, Türkiye​'nin kamu sektöründe yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılmasını destekleyecek.

TÜRKİYE’NİN İKLİM ANLAŞMALARINA UYMASINI SAĞLAYACAK

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez yaptığı açıklamada "kamu tesislerinde yenilenebilir enerji kullanımı bir yandan artan enerji fiyatlarının belediyelerin enerji faturaları üzerindeki etkisini hafifletirken, aynı zamanda Türkiye'nin iklim taahhütlerini yerine getirmesine de yardımcı olabilir.

Bina sektörünün ülkedeki en büyük enerji tüketen ve vatandaşların sağlığı üzerinde doğrudan etkisi olan karbon salımına yol açan sektörlerden birisi olduğu düşünüldüğünde, Proje ekonomiye ve çevreye birçok fayda sağlayacaktır.” ifadesini kullandı.

Dünya Bankası onayladı: Türkiye'ye milyonlarca dolar kaynak geliyor

Kaynak: Bloomberg HT
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...