Tgrt Haber

T.C. kimlik numarası ile giriliyor! Bakan Kurum açıkladı: Hasar tespit sitesi devrede

10 Şubat 2023 11:42 - Güncelleme : 10 Şubat 2023 11:59
T.C. kimlik numarası ile giriliyor! Bakan Kurum açıkladı: Hasar tespit sitesi devrede

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ili etkilerken açıklanan son rakamlara göre can kaybı 18 bin 342'ye yükseldi. Felaketin beşinci gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Zamanla yarışılan süreçte enkaz altında hayatta kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise "Vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebilir” dedi.

Asrın felaketi olarak nitelenen ve tüm ülkeyi yasa boğan depremin ardından beş gün geçti. Açıklanan son rakamlara göre, can kaybı​ 18 bin 342'ye yükselirken 74 bin 242 kişi de yaralandı. AFAD​ ekipleri enkaz bölgelerinde ilerleyen saatlere rağmen yaşayanlara ulaşmaya devam ediyor. 75 bin 780 depremzede tehlikeli bölgelerden tahliye edildi. Deprem​ bölgelerinde çok sayıda bina ise büyük hasar aldı. 

GAZİANTEP​'TE 15 BİN ÇADIRIN KURULUMU TAMAMLANDI

Diğer yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen illerden biri olan Gaziantep'te, deprem koordinasyon çalışmalarını yürütmek  için harekete geçti.

Bölgedeki son durumu aktaran Kurum şunları kaydetti:

- Gaziantep’te 2 bin 529 canımızı kaybettik, 12 bin 468 yaralı bulunuyor. Bin 324 bina yıkılmıştı. Şu an sadece 108 binada arama kurtarma faaliyeti yürüyoruz, diğerleri tamamlandı. Sahra çadırlarımızı kurduk. 15 bin 350 çadırın kurulumu tamamlandı. Toplamda 25 bin çadırın bölgeye kurulması planlanıyor.

- Konteyner kurulum sürecine başladık. 500 konteynerimizi belirlenen alanlara kurduk. 15 bin konteyner olarak planladık. İnşallah bu süreci tamamlayacağız. Binalarla ilgili tespit süreci devam ederken vatandaşlarımızın geçici barınmalarını sağlıyoruz.

- Tabii bir taraftan tam Türkiye’de arama-kurtarma sürecinin tamamlanmasıyla hayatın normale dönmesi için de çalışmalara devam edeceğiz. 10 ilimizde de hayatı normale çevirecek, vatandaşlarımızı güvenli konutlara eriştireceğiz. 10 ilimizde cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacağız.

EVLERİN HASAR DURUMUNU GÖSTEREN ADRESİ VERDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Gaziantep'ten yaptığı açıklamada vatandaşların adres ve TC kimlik numaralarını girerek, e-devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumlarını görebileceğini söyledi. Bakan Kurum,  "Hasarsız ve az hasarlı durumdaki evlere girilebileceğini, orta hasar, ağır ve acil yıkılacak evlere ise kesinlikle girilemeyeceğini bu adreslerden öğrenebilirler" açıklamasını yaptı.

Hasar tespit sistemine ulaşmak için buraya tıklayın

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...