Tgrt Haber

Ek MTV için kritik tarih 28 Eylül! Gözler AYM’nin iptal davasına çevrildi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
26 Eylül 2023 13:56 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 14:03
Ek MTV için kritik tarih 28 Eylül! Gözler AYM’nin iptal davasına çevrildi

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin iptali için gözler Anayasa Mahkemesi’ne çevrildi. Deprem bölgesinin yaralarını sarmak amacıyla bir kereye mahsus alınan ek MTV’de tepkilerin büyümesi üzerine CHP itiraz ederek kararın iptali için AYM’ye başvuru yapmıştı. Ek MTV’de tahsilatın yüzde 87’si gerçekleşirken kararın iptal davası Perşembe günü görülecek.

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin yaralarını sarmak amacıyla sadece bu yıla özel olarak getirilen ek MTV’de gözler Anayasa Mahkemesi’ne çevrildi. Finansman ihtiyacını karşılamak için getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi​ tepkilere neden olmuş, CHP karara itiraz etmişti. Kararın iptal duruşması için bekleyiş devam ediyor.

AYM EK MTV​ BAŞVURUSUNU İNCELEDİ

Anayasa Mahkemesi​ motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin hem iptali hem de yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin başvuruyu inceledi.

KARAR PERŞEMBE GÜNÜ BELLİ OLACAK

Dosyayı 28 Eylül Perşembe günü esastan görüşmeye karar veren mahkeme, iptal istemini de karara bağlayacak.

ÖDEMELERİN YÜZDE 87’Sİ GERÇEKLEŞTİ

Düzenleme ile 2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ödemelerin ağustos ve kasım ayları olmak üzere iki taksit halinde ödenmesi kararlaştırılmıştı.

Ek MTV'de ilk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lirayla hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si gerçekleşti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...