Tgrt Haber

Ek MTV’de belirsizlik sürüyor! AYM iptal ederse geri alınamayabilir

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2023 09:51 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 09:57
Ek MTV’de belirsizlik sürüyor! AYM iptal ederse geri alınamayabilir

Hükümetin 6 Şubat depremi için kaynak oluşturmak için getirdiği Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde belirsizlik sürüyor. Ek MTV’de son ödeme tarihi 6 Eylül. Anayasa Mahkemesi konuya ilişkin iptal başvurusunu hala karara bağlamadı. Vatandaşsa ne yapacağını bilmiyor. Peki, Ek MTV’yi ödeme ya da ödememe durumunda hangi sonuçlarla karşılaşılabilir? İşte detaylar

Ek motorlu taşıtlar vergisinde son gün geldi çattı. Belirsizlik yüzünden vatandaşlar ne yapacağını bilemez oldu. Belirsizliğe yol açan konu, Anayasa mahkemesinin, CHP’nin iptal başvurusunu sonuca bağlamaması oldu.

Kimileri ağustos taksitini ödedi, kimileri ise anayasa mahkemesinin kararını beklemeye başladı. Ek MTV’nin ilk taksitinin vadesi ağustos sonuyken, yapılan değişiklikle bu tarih 6 Eylül’e uzatıldı. O tarih geldi ama yüksek mahkemeden henüz karar çıkmadı. Ek MTV’nin ilk taksitini ödeyenler Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı vermesi durumunda ne olacağını merak ediyor.

AYM İPTAL EDERSE EK MTV​ GERİ ALINAMAYABİLİR

Bu konuda uzmanlar, ödenen tutarın geri istenmesi noktasında hukuken problem olacağının altını çiziyor. Ayrıca, verilecek bir iptal kararının geriye dönük sonuç doğurmayacağını düşünüyor.

Uzmanlar, ek MTV’nin ödenmemesi durumunda ise vergi​ dairelerinin bunu sürenin dolmasından itibaren vatandaşlara tebliğ edeceğini belirtiyor. Ödemenin vadesi geçmiş olacağından, vatandaşların, aylık yüzde 2,5 oranında bir gecikme zammıyla karşılaşacağı ifade ediliyor.

İPTAL ETMEZSE SORUN YAŞANABİLİR

Bunun yanında uzmanlar, ödeme yapılmaması durumunda vatandaşların trafikle bazı sorunlar yaşayabileceğine de dikkat çekiyor.

Bu sorunların başında araç muayenesinin yapılamaması, trafikten çekme gibi olumsuzlar geliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...