Tgrt Haber

Ek zamlı maaşlar geliyor! Bakan Nebati açıkladı: Hazine'de yoğun mesai başladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
12 Ocak 2023 16:18 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 18:04
Ek zamlı maaşlar geliyor! Bakan Nebati açıkladı: Hazine'de yoğun mesai başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya hesabından zamlı maaşlarla ilgili açıklama yaptı. İlave zamlarla maaşların ödenebilmesi için, ödeme sistemlerinin kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımına açıldığı duyuruldu.

Emekli​ ve memura yapılan yüzde 30’luk zammın 15 Ocak tarihinde ödenmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı​ resmi sosyal medya hesabı üzerinden yeni zamlara yönelik önemli açıklamalar yaptı. 

MAAŞLARIN YATMASI İÇİN SİSTEMLERİMİZ AÇIK OLACAK

Paylaşımda "Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş​ farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız" ifadelerine yer verildi. 

Milyonların beklediği açıklama şöyle:

"2,9 MİLYON KİŞİNİN MAAŞLARININ ÖDEMESİNİ SAĞLIYORUZ"

Bakanlığımız Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen bilişim sistemi aracılığıyla, 210 kamu idaresinde yaklaşık 2,9 Milyon kamu görevlisinin maaşının elektronik ortamda ödenmesini sağlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği %30 zam Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler. Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, %13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız.

https://twitter.com/HMBakanligi/status/1613511057766498306

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...