Tgrt Haber

Ekmek krizi büyüyor! Valilik fırınlara ceza kesti: Tekrar ederse adli işlem uygulanacak

28 Temmuz 2023 14:20 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 14:31
Ekmek krizi büyüyor! Valilik fırınlara ceza kesti: Tekrar ederse adli işlem uygulanacak

Muş’ta ekmek üreticilerinin arzın altında üretim yapması nedeniyle Muş Valiliği idari para cezası işlemi uygulandığını açıkladı.

Türkiye genelinde ekmek fiyatlarıyla ilgili zam​ haberleri gelmeye devam ederken Muş’ta fırıncılar, geçtiğimizden yıldan beri fiyatlara zam yapmadıklarını gerekçesiyle ekmek ve pide fiyatlarının artmasını istedi. Bu nedenle arzın altında üretim yapan fırıncılar günlerdir eylem yapıyordu. Muş​ Valiliği söz konusu durumla ilgili harekete geçerek, arzın altında üretim yapan fırınlara idari para cezası​ uygulandığını açıkladı. Valilik açıklamasında arzın altında üretimin devam etmesi halinde ilave para cezasının yanında adli işlemler uygulanacağını da duyurdu.

https://twitter.com/TCMusValiligi/status/1684573707216515073/photo/1

FIRINCILAR: MAKUL BİR ZAM YAPILSIN

Valilik açıklamasında, arzı bilinçli olarak kısan ekmek ve pide üreticilerinin yasal mevzuat çerçevesinde cezalandırıldığına dikkat çekildi. Fırıncılar ise makul bir zam yapılmasını istediklerini ifade etti. Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise rayiç bedelinin esnaf odası tarafından belirleneceğini ifade ederek, halkın ve esnafın mağdur olmayacağı bir fiyat üzerinde uzlaşı sağlanması için çaba sarf edeceklerini dile getirdi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...