Tgrt Haber

Ekmek zammı kapıda! Fabrikalara satış durduruldu…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
15 Haziran 2023 07:32 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 08:31
Ekmek zammı kapıda! Fabrikalara satış durduruldu…

Son dakika haberi: Ekmek zammı her an gerçekleşebilir. Zira Toprak Mahsulleri Ofisi fabrikalara sübvansiyon buğday satışını durdurdu. Bu durum gerek üretici gerek ise tüketiciye zam olarak yansıyabilir.

Ekmeğe zam gelecek mi sorusu bir kez daha gündem oldu. Bu gelişmenin ana nedeni ise Toprak Mahsulleri Ofisi yani TMO’nun aldığı karar. Ekmek​ fiyatlarını kontrol altına tutabilmek için un fabrikalarına sürdürülen sübvansiyonlu buğday​ satışını bu aydan itibaren durduruldu. Yaşanan bu durum 50 kiloluk un çuvalının devlet destekli 340 lira olan fiyatını 570 liraya yükseltti.

EKMEĞE ZAM HER AN GELEBİLİR

Yaşanan bu gelişme hem üretici hem de tüketiciyi zor duruma sokabilir. Bu durumda fiyatların artması beklenirken ekmeğe yüzde 30 ila 50 arasında zam gelmesi gündemde. Önümüzdeki süreçte bu zammın yaşanıp yaşanmayacağı görülecek.

DAHA AZ ÜRETİM OLABİLİR…

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez yaşananları Cumhuriyet gazetesine değerlendirdi. Tüketiciyi korumak için devletin zarar yazarak sübvansiyon vermesinin olumlu görünse de sürdürülebilir olmadığını söyleyen Suiçmez “Asıl önemli olan çiftçiyi korumak, ithalatı önlemek. Bu alım fiyatlarıyla gelecek yıl daha az üretim yapacak hale geleceğiz” dedi. 

Ekmek zammı kapıda! Fabrikalara satış durduruldu…

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...