Tgrt Haber

EKK not artırımlarına dikkat çekti: Haziran ile dezenflasyon süreci başladı

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
23 Temmuz 2024 10:03 - Güncelleme : 23 Temmuz 2024 12:37
EKK not artırımlarına dikkat çekti: Haziran ile dezenflasyon süreci başladı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı. Toplantının ardından açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplantıda, Orta Vadeli Program (OVP) tedbirleri masaya yatırıldı. Ayrıca 2025-2027 OVP hazırlık süreci değerlendirildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun 2024 yılı altıncı toplantısını bugün gerçekleştirdi. EKK, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz​ başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantıda, Orta Vadeli Program​ (OVP) tedbirleri ve 2025-2027 OVP hazırlık süreci değerlendirildi.

Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar​, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

2025-2027 OVP HAZIRLIK SÜRECİ ELE ALINACAK

Orta Vadeli Program (OVP) tedbirlerinin değerlendirileceği, 2025-2027 OVP hazırlık süreci masaya yatırıldı.

Ayrıca güneş enerji santrallerinin sulama birlikleri sahasında kullanımıyla tarımsal üretimin artırılması ve il istihdam ve mesleki eğitim kurulları başlıkları değerlendirildi.

 "OLUMLU SONUÇLARI ALMAYA DEVAM EDİYORUZ" 

Ekonomi Koordinasyon Kurulu​ toplantısının ardından açıklama yapıldı. 

Açıklamada "Ekonomimizin yol haritası olan On İkinci Kalkınma Planı ile Orta Vadeli Program (OVP)’da belirlediğimiz eylemleri etkin bir koordinasyon içinde kararlılıkla uyguluyor ve olumlu sonuçları almaya devam ediyoruz" mesajı verildi.

DEZENFLASYON SÜRECİ BAŞLADI

Açıklamanın tamamı şöyle;

""Enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesine yönelik uygulanan politikalar sayesinde geçiş süreci tamamlanmış ve Haziran ayı ile birlikte dezenflasyon süreci başladı.

Cari işlemler açığı önemli ölçüde geriledi. Rezervler arttı, artmaya devam ediyor.

Azalan risk primimiz sayesinde ülkemizin dış finansmana erişimi arttı. Finansman maliyetleri de düştü.

Dış kaynak girişinin güçlenmesi ve Türk lirasına ilginin artması finansal istikrarı sağlamlaştırırken dezenflasyon sürecimize pozitif katkı sağlamaktadır.

Programımızın oluşturduğu güven ortamı sonucunda uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları not artırımına devam etmektedir."

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...