Tgrt Haber

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı: Masada Orta Vadeli Program var

26 Temmuz 2023 09:44 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 10:24

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantının ana gündem maddesinin Orta Vadeli Program olması beklenirken ekonomiyi ilgilendiren pek çok önemli konu görüşülecek.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu​ (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz​ başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantıda Orta Vadeli Program​ (OVP) hazırlık süreci ve son dönemde para politikaları için atılan adımlar ele alınacak. 

PEK ÇOK EKOMOMİ BAŞLIĞI GÖRÜŞÜLECEK

Son dönemdeki para politikası​ kararları hakkında bilgilendirme yapılarak, ihracat​, yatırım, destek önerileri, KKM’deki gelişmeler, otomotiv, gıda ve perakende sektörlerinde yaşanan stokçuluk ve haksız fiyat uygulamalarına karşı yürütülen çalışmalar ile mesleki eğitim merkezlerine sağlanan devlet katkısının etkinliği başlıkları görüşülecek.

TOPLANTININ ARDINDAN YAZILI AÇIKLAMA YAPILACAK

Açılış konuşmasının ardından gündeme geçilecek toplantının sonunda yazılı bir açıklama yapılacak. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz daha önce Orta Vadeli Program ile ilgili iş insanları ile buluşmuş ve önceki gün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni bilgilendirmişti. 

YOL HARİTASI NİTELİĞİNDE

Yılmaz cumartesi günü Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen İş Dünyası Temsilcileri ile İstişare Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalar yaptı.  Orta Vadeli Program (OVP) hazırlığında olduklarını belirten Yılmaz, "Eylül ayında bir yol haritası niteliğinde olacak. Hem içinde bulunduğumuz yılın makro rakamlarını güncelleyeceğimiz hem de ileriye dönük 3 yıllık para politikasında, maliye politikasında ve yapısal reformlar başlığında temel çerçeveyi ortaya koyacağımız Orta Vadeli Program'ın hazırlıklarını yapıyoruz." diye konuştu.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı: Masada Orta Vadeli Program var

 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...