Tgrt Haber

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı! Enflasyon, OVP ve işsizlik masaya yatırıldı

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
28 Ağustos 2024 11:37 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 16:49
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı! Enflasyon, OVP ve işsizlik masaya yatırıldı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bugün saat 11.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Masada 2025-2027 dönemini kapsayacak Orta Vadeli Program yer aldı. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada "Haziran'da başlayan dezenflasyon süreci devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu​ bugün saat 11.00'de  toplandı. Toplantıda 2025-2027 dönemini kapsayacak Orta Vadeli Programın konuşuldu. Toplantının ardından yapılan basın açıklamasında "Programımızın oluşturduğu güven ortamı ile beraber, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırımı sürmektedir" denildi.

EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU'NUN GÜNDEMİ OVP

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz​, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık etti.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı! Masada OVP var - 1. Resim

Eylül ayının ilk haftası açıklanması beklenen Orta Vadeli Program​'a ilişkin çalışmalar masaya yatırıldı. Gelecek 3 yıla ilişkin enflasyon​, büyüme, işsizlik ve cari denge hedefleri değerlendirildi. Yapısal reformlara ilişkin veriler gözden geçirildi.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Raci Kaya, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, İklim Değişikliği Başkanı Halil Hasar ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. 

DEZENFLASYON SÜRECİ DEVAM EDECEK

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Uyguladığımız OVP’nin olumlu sonuçları pek çok alanda alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda;
•    Bu yıl Haziran ayında başlayan dezenflasyon süreci devam etmektedir.
•    Büyüme kompozisyonunda dengelenme sürmektedir.
•    İhracat ve turizm gelirimiz artmakta, cari işlemler açığı öngörülenden çok daha hızlı şekilde düşmektedir.
•    İstihdamımız artmaya devam ederken, işsizlik oranı tek haneli seviyelerde seyretmektedir.
•    İyileşen uluslararası rezervler ve düşen kredi risk primi ile beraber makrofinansal istikrarımız güçlenmektedir.
•    Yüksek miktardaki deprem harcamalarına rağmen, bütçe açığı öngörülenden daha düşük seviyede gerçekleşmektedir.
•    Programımızın oluşturduğu güven ortamı ile beraber, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırımı sürmektedir.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...