Tgrt Haber

Ekonomik kriz vurdu! Kraliyet ailesi personel çıkarıyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
29 Ağustos 2023 16:43 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 17:44

Dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz "üzerinde güneş batmayan ülke" olarak bilinen İngiltere'yi de vurdu. İngiltere Kralı 3.Charles, saray personelinin yüzde 20'sini işten çıkartmaya hazırlanıyor.

Küresel tehdit haline gelen ekonomik kriz bu kez de İngiltere Kraliyet ailesini vurdu. 3’üncü Charles’ın saraylardaki personel azaltma kararına ilişkin rapor basına sızdı. Rapor İngiltere’nin gündemine bomba gibi düştü. Yüzlerce Buckingham Sarayı​ çalışanını endişe sardı.

YÜZDE 20'Sİ İŞSİZ KALACAK

Raporda, İngiltere’nin çiçeği burnundaki Kralı 3’üncü Charles’ın Buckingham Sarayı, Sandringham ve Windsor Kalesi’ndeki çalışanların yüzde 20’sini işten çıkarma planı yer alıyor.

Ayrıca raporda, Kral Charles ve eşi Kraliçe Camilla'nın çok sayıda personelin sarayda benzer işler yaptığına inandıkları ifade ediliyor.

Buckingham Sarayı, Sandringham ve Windsor Kalesi’nin yalnızca mutfak biriminde çalışan aşçı, şef garson, personel şefi ve bahçıvandan oluşan 110’un üzerinde personel bulunuyor.

ŞEFLERE AYLIK 11 BİN STERLİN VERİLİYOR

Buckingham Sarayında Kral ve Kraliçe’nin hizmetini gören şeflere aylık 11 bin sterlin yani 368 bin TL maaş ödenirken, bahçıvanın yıllık kazancı 25 bin ile 28 bin sterlin yani 900 bin lira civarında ücret veriliyor.

HALK TEPKİSİNİ YATIŞTIRMAK AMAÇLANIYOR

Kral Charles personel azaltma hamlesiyle halk tarafından tepki çeken milyonlarca paundluk masrafın önüne geçmeyi planlıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...