Tgrt Haber

Ekonomistlerden ortak tahmin! Ağustos ayı enflasyon beklentisi belli oldu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Ağustos 2024 10:55 - Güncelleme : 30 Ağustos 2024 11:08
Ekonomistlerden ortak tahmin! Ağustos ayı enflasyon beklentisi belli oldu

Milyonların gözü kulağı salı günü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan ağustos ayı enflasyon verilerinde. 11 ekonomistin katılımıyla sonuçlanan ankette enflasyon beklentisi belli oldu.

Piyasalar tarafından merakla beklenen ağustos​ ayı enflasyon​ rakamlarına ilişkin tahminler belli oldu. İşte 11 ekonomistin aylık ve yılık TÜFE​ beklentileri...

AĞUSTOS AYINDA ENFLASYON NE KADAR OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu​ gelecek salı günü  ağustos ayı enflasyon verilerini açıklayacak. AA finans beklenti anketine katılan ekonomistler​ enflasyon verilerine ilişkin beklentilerini sıraladı. AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,64 arttığını tahmin ediyor. 

Ekonomistlerden ortak tahmin! Ağustos ayı enflasyon beklentisi belli oldu - 1. Resim

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ BELLİ OLDU

Anket sonuçlarına göre,  ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,64 oldu. Ağustos ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,21, en yüksek yüzde 3,10 aralığında kaydedildi. 

Bir önceki ay  yüzde 61,78 olarak ifade edilen yıllık enflasyon beklentileri bu dönem yapılan ankette yüzde  52,20'ye geriledi. 2024 yıl sonu beklentisi ise yüzde 42,84 oldu. Tüketici Fiyat Endeksi, temmuzda yüzde 3,23 artış kaydetmişti.

2024 yılı aylar itibarıyla ekonomistlerin enflasyon beklentileri ve gerçekleşmeler şöyle:

Ekonomistlerden ortak tahmin! Ağustos ayı enflasyon beklentisi belli oldu - 1. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...