Tgrt Haber

El Salvador'dan finansman hamlesi! Kripto milyonerlerine yönelik özgürlük vizesini başlattı

09 Aralık 2023 10:54 - Güncelleme : 09 Aralık 2023 11:01
El Salvador'dan finansman hamlesi! Kripto milyonerlerine yönelik özgürlük vizesini başlattı

El Salvador’dan yeni kripto hamlesi geldi. Ülkeye finansman çekmek için kripto milyonerleri için yeni program başlattı. Ülkede özgürlük vizesi uygulaması başlatıldı.

El Salvador’dan kripto milyonerleri için yeni vize programı başlatıldı. Yılda bin kişiyle sınırlı olan “Özgürlük Vizesi Programı”nın kapsamı kripto para​ yatırımcılarını da çekecek şekilde genişletildi.

KRİPTO YATIRIMCISINA VATANDAŞLIK

Latin Amerika ülkesi bu kapsamda her yıl gelen başvurular arasından seçilecek bin kişiye bu program bünyesinde vize ve vatandaşlık vereceğini duyurdu.

Resmi web sitesinde yayınlanan detaylara göre El Salvador​, başvuru sahiplerinin en az 1 milyon dolar değerinde Bitcoin​ (BTC) veya Tether (USDT) yatırımı olması gerektiğine yönelik bir şart koşarken bunun dışında belirtilen başka bir başvuru şartlı olmadı.

999 DOLAR ÖDEME YAPMAK YETİYOR

Başvuruları açılan program için ise 999 dolarlık bir ödeme yapmak gerekiyor. Bu tutar da benzer şekilde BTC veya USDT şeklinde ödenebiliyor.

Bu vize programı ise varlıklı insanların ülke tahvillerine veya mülkelerine belirli bir yatırım yapmaları durumunda oturma izni alabildikleri “Golden VISA'ya (Altın Vize) benzerlikleriyle dikkat çekiyor.

Ancak, ikamet için Bitcoin veya Tether yatırımlarını şart koşmak, tarihte bir ilk olarak kayıtlarda kendisine yer buluyor. Öte yandan El Salvador, Eylül 2021’de de Bitcoin’i yasal olarak tanıyan ilk ülke olmuştu.

“3 MİLYON 620 BİN DOLAR KARA GEÇTİK"

Ülke o zamandan bu yana Bitcoin yatırımlarına devam etmiş ve geçtiğimiz günlerde El Salvador Devlet Başkanı Bukele, "Bitcoin yatırımlarımız karda. Yatırımımızın yüzde 100'ünü geri almakla kalmayıp 3 milyon 620 bin dolar kara geçtik" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Investing

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...