Tgrt Haber

Son dakika! EPDK Başkanı duyurdu: Elektriğe yüzde 12 indirim geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Ocak 2023 14:50 - Güncelleme : 26 Ocak 2023 15:49
Son dakika! EPDK Başkanı duyurdu: Elektriğe yüzde 12 indirim geldi

Son dakika haberi: EPDK serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatında indirim yaptı. EPDK Başkanı Yılmaz, sanayi elektriğinde yüzde 12 indirim beklediklerini belirtti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu​ (EPDK), erbest piyasadaki elektrik tavan fiyatındaki yaptığı değişikle birlikte elektrik tavan fiyatının 4200 TL/MWh'den 3650 MWh'ye düşürüldü. Kurulun bu kararından sonra açıklamalarda bulunan EPDK​ Başkanı Mustafa Yılmaz​, sanayi​ elektriğinde yüzde 12 indirim beklediklerini açıkladı.

ŞUBATTAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Yılmaz, serbest piyasada satılan elektrik fiyatı üzerinden elektrik tüketimi yapan özellikle sanayi kuruluşlarında elektriğin bedelinin şubat ayından itibaren yüzde 12 düzeyinde düşmesini beklediklerini belirtti. 

KONUTA DA İNDİRİM SİNYALİ

Önümüzdeki dönemde piyasadaki fiyat hareketlerine göre, sadece sanayi grubu aboneleri için değil, elektrikte bütün abone grupları için bir indirimin söz konusu olabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...