Tgrt Haber

Elektrikte kampanyalar dönemi başlayacak

15 Ekim 2015 15:51
Elektrikte kampanyalar dönemi başlayacak

CLK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış AŞ Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, elektrik piyasasının gelişmesinin tüketici lehine sonuçlar doğuracağını belirterek, 'Firmalar serbest tüketicilerin kendilerini seçmesi için yan hizmetler, kampanyalar, asistan hizmetleri sunmak için yoğun bir hazırlık içerisinde' dedi.

 AA muhabirine sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan Gümüşlü,  aylık elektrik faturası 130 liranın üzerinde olan tüketicilerin serbest tüketici  haklarından faydalandığını hatırlattı.  2015 yılı için 4 bin kilovatsaat olarak belirlenen serbest tüketici  limitinin sıfırlanmasının hem müşteriler hem de firmalar açısından istenen bir  durum olduğuna dikkati çeken Gümüşlü, "Elektrikte tüketici limitinin 2016'da  sıfırlanması planlanıyor.
Bu limitin sıfırlanması piyasanın liberalleşmesi  açısından kritik bir eşik olacak. Aboneler aynı bir telefon kullanıcısı gibi  istediği tedarikçiden elektrik alma hakkına sahip olacak. Dolayısıyla tüm  şirketler organizasyonu buna göre yapılandırmaya çalışıyor. Dünyada serbest  tüketici limitinin sıfırlandığı ülkeler var. Bu ülkelerde yüzde 70-80 oranında  tüketici tedarikçisini değiştirmiş. Burada da şirketlerin sağlayacağı yan  hizmetler öne çıkıyor" diye konuştu. 
 
 "Kontratlara dikkat" 
Piyasada fiyatın yanında müşteriyi çekecek katma değer hizmetlerinin  önem kazanacağını ifade eden Gümüşlü, "Elektrik fiyatlarını belirleyen bir  mekanizma var. Tek başına bir satış şirketinin fiyatı belirlemesi mümkün değil.  Firmalar serbest tüketicilerin kendilerini seçmesi için yan hizmetler,  kampanyalar, asistan hizmetleri sunmak için yoğun bir hazırlık içerisinde.  Sektörde bankacılar, GSM şirketleri gibi hizmet anlayışı ve yan ürünler oluşturmak  için hepimiz çalışıyoruz. Bu piyasaların gelişmesi tamamen müşteri lehine  olacaktır. Müşterinin 10 kazandığı yerde tedarikçi 0,1 kazançlara razı şekilde  hayatına devam ediyor" ifadelerini kullandı. 
 
Gümüşlü, serbest tüketicilerin tedarikçileri ile imzalayacakları  kontratları iyi incelemeleri yönünde uyarıda bulunarak, tedarikçilerde  sürdürülebilirlik kriterine çok dikkat edilmesi gerektiğini aktardı. 
 
 Piyasada bazen bazı şirketlerin taahhütlerini yerine getiremediğinin  altını çizen Gümüşlü, şöyle devam etti: 
 
 "Dolayısıyla müşteriyi tedarikten vazgeçiyorlar ve müşteri açığa  düşüyor, elektriği aynı şartlar altında alamıyor. Bu yüzden biz müşterimizi  uyarıyoruz. Elektriğin alacağı fiyat önemli ama sürdürülebilirlik de bir o kadar  ön planda olmalı. Müşteri herhangi bir firmayla ikili anlaşma yapmazsa zorunlu  olarak bir tedarik şirketinden almak zorunda kalacak elektriği, buna son  tedarikçi deniyor. Bu tarife daha pahalı bir tarife olacaktır." 
 
Gümüşlü, Türkiye'de elektrik arzında fazlalık olduğuna işaret ederek,  piyasa tam olarak serbestleştiğinde ve Elektrik Piyasası İşletme AŞ (EPİAŞ) ile  her gün müşteri lehine daha çok gelişme olacağını söyledi. 

 "İstanbul'da 4 milyon abone daha serbest olacak" 

Boğaziçi Elektrik olarak 228 noktada hizmet verdiklerini aktaran  Gümüşlü, şu anda Avrupa yakasında GSM operatörleri dahil en yaygın bayi ağına  sahip olduklarını söyledi. 
 
Gümüşlü, tüketicilerin faturalarıyla ilgili tüm işlemleri cep telefonu  uygulaması, internet veya çağrı merkezi üzerinden yapabilecekleri şekilde hizmet  geliştirdiklerini belirterek, "CLK Grup olarak 11 milyon tüketiciye hizmet  veriyoruz. Bu portföyün içinde en büyüğü 4,5 milyon ile Boğaziçi Elektrik. Şu  anda bu abonelerin 400 bini serbest tüketici konumunda. Yani, piyasa tamamen  serbestleştiğinde İstanbul'd 4 milyon abone daha serbest olacak"  değerlendirmesini yaptı. 

CLK Grup, Türkiye'de özelleştirmeden sonra piyasanın yaklaşık yüzde  30'unu elinde bulunduruyor. 11 ilde hizmet veren Grup, yaklaşık 11 milyon  abonenin elektrik tedarikçisi konumunda bulunuyor. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...