Tgrt Haber

Elinde altını olanlar dikkat! Uzman isimden 'Bekleyin' uyarısı geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
01 Aralık 2023 10:48 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 10:55
Elinde altını olanlar dikkat! Uzman isimden 'Bekleyin' uyarısı geldi

Dolar, Fed kararlarına yönelik beklentilerle son bir yılın en kötü performansını sergiledi. Dolar endeksindeki değer kayıpları altında yeni rekorların yolunu açtı. Haftanın son işlem gününde ons altın 2.040 dolara çıkarken gram dünkü rekorunun biraz altında işlem görüyor.

Ons altın​ yeniden 2.040 dolara yükselirken ABD ekonomisinden gelen veriler doların değer kaybetmesine neden oldu. Altın, dolardaki kayıpların ardından art arda üçüncü haftalık yükselişine yöneldi. Gram altın​ da rekor seviyelere çıktı. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının aralık ayında geleceği seviyeyi verdi.

POWELL SÖZLÜ YÖNLENDİRMELERİ BEKLENİYOR

Beklenenden zayıf gelen ABD enflasyon verileri piyasalarda olumlu rüzgarlar estirmeye devam ediyor. Altın, Fed​'in sıkılaştırma döngüsünü bitirdiği ve gelecek yıl faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceği beklentisiyle art arda üçüncü haftalık yükselişine yöneldi. 

Yatırımcılar Fed Başkanı Jerome Powell​'ın cuma günkü açıklamalarını bekliyor. Diğer yandan, üst düzey bir İsrailli yetkilinin Hamas'ın daha fazla rehineyi serbest bırakmayı kabul etmemesi halinde savaşı sürdürme planlarını yinelemesiyle piyasalar Orta Doğu'daki jeopolitik gelişmelere göre şekillenecek.

GRAM ALTIN YENİ GÜNE REKORUNUN ALTINDA BAŞLADI

Gram altın 1.900 TL seviyelerine kadar yükselirken haftanın son işlem gününde rekorun biraz altında işlem görüyor. Gram altın ekranlarda 1.897 TL seviyelerinden başladı. Çeyrek altın, 3.130,00, tam altın 12.328,71 TL’den işlem görüyor.

Elinde altını olanlar dikkat! Uzman isimden 'Bekleyin' uyarısı geldi

DOLARDA YATAY SEYİR

İstanbul Kapalıçarşı'da 28,9040 liradan alınan dolar​ 28,9060 liradan, 31,5320 liradan alınan euro ise 31,5340 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 28,86 liradan, euro ise 31,53 liradan satıldı. Dolar endeksi ise 103 seviyelerine kadar geriledi. Bu gelişmeler piyasalarda doların son bir yılda gösterdiği en kötü performan olarak değerlendirildi.

ALTINDA 2.500-2.700 TL SEVİYELERİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasalarında Aralık ayında yaşanacak gelişmeleri değerlendirdi.  Uzman isim, "1900-2000 TL fiyat aralığında gidip gelen bir gram altın göreceğiz. Ancak ons altın nedenli yıl sonuna kadar tekrar altın gram fiyatı 1900 lira seviyesinin altına sarkacak." İfadelerini kullandı.

Uzman isim yatırımcıya bekleme tavsiyesi vererek "Ben ons altının 1980 dolar seviyesine gelmesini beklerdim. 1980 dolar karşısındaki gram altını beklemeyi tercih ederdim." dedi. Ancak son bir alım fırsatı verilmeden yeni zirveleri görmeyeceğiz. İleriki tarihlerde elinde altın bulunduranlar 2.500-2.700 lira seviyelerini görecek." açıklamasında bulundu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...