Tgrt Haber

Emekli maaşı ve asgari ücrete zam için harekete geçtiler: Taleplerimizi kale alın

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Ağustos 2024 19:03 - Güncelleme : 20 Ağustos 2024 19:10
Emekli maaşı ve asgari ücrete zam için harekete geçtiler: Taleplerimizi kale alın

TÜRK-İŞ yöneticileri ve işçiler toplanarak emekli maaşı ve asgari ücretin eridiğine dikkat çekerek hükümete seslendi. İşçilerin 30 bin lira maaşının 4 bin lirasının vergiye gittiğini hatırlatan Ergün Atalay, bu sorunlara dikkat çekmek için en büyük mitingi yapacaklarını duyurdu.

Ekonomik sıkıntılara dikkat çeken TÜRK-İŞ​ mitinge hazırlanıyor. Asgari ücret​ ve emekli maaşındaki erimeye dikkat çeken TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay​, sıkıntıların giderilmesini istedi.

Türkiye genelinde TÜRK-İŞ temsilcileri ortak basın açıklaması yaptı. Atalay yaptığı açıklamasında "Bu ülkede 12 bin 500 liraya nefes almaya çalışan emekliler, 17 bin liraya geçinen asgari ücretliler var. Sendikalı işçilerin ücretleri de bu düzeye geldi. Taleplerimizi kale alın, sıkıntılarımızı giderin." diyerek hükümete seslendi.

Emekli maaşı ve asgari ücrete zam için harekete geçtiler: Taleplerimizi kale alın - 1. Resim

"DUYANA KADAR BU SIKINTILARI DİLE GETİRECEĞİZ"

Ekonomide son 30 yılın en ağır koşullarının yaşandığını ve bu durumun işçiler başta olmak üzere toplumun büyük bir kesimini olumsuz etkilediğini ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

"Sendikacılar olarak toplumun sıkıntılarını dile getirmeye devam edeceğiz. Bu ülkede 12 bin 500 liraya nefes almaya çalışan emekliler, 17 bin liraya geçinen asgari ücretliler var. Sendikalı işçilerin ücretleri de bu düzeye geldi. Kamu dahil, özel sektör dahil işçilerin aldıkları ücretler ortada. Buradan sesleniyorum; bizim bu taleplerimizi kale alın, sıkıntılarımızı giderin. Siz duyana kadar Türkiye'nin 81 ilinde bu sıkıntıları dile getirmeye devam edeceğiz."

emekli maaş

"İŞÇİLER OCAK AYINDA ALDIKLARINI NİSANDA ALAMIYOR"

Atalay, vergide adalet istediklerini belirterek, "İşçiler ocak ayında aldıklarını nisan ayında alamıyor, nisan ayında aldıklarını temmuz ayında alamıyor. Böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. 30 bin lira ücretin 4 bin lirası vergiye gidiyor." dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MİTİNGİNİ YAPACAĞIZ"

Kamu Çerçeve Protokolüne ek protokol yapılması, taşeron işçilerin kadroya alınması, vergide çalışan lehine adaletin sağlanmasının da aralarında olduğu talepleri dile getiren Atalay, şunları söyledi:

"Taleplerimizle ilgili 26 Ağustos'ta Çerkezköy'de, 3 Eylül'de Zonguldak'ta miting yapacağız. Meclis açıldıktan sonra Ankara'da Türkiye'nin en büyük mitingini yapacağız."

Atalay'ın konuşmasının ardından TÜRK-İŞ Ankara İl Temsilcisi Nihat Zengin, konfederasyonun taleplerinin yer aldığı metni okudu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ZÜBEYİR KIVRAK 20 Ağustos 2024 21:22

BUNLAR HALA 31 MART'TAN DERS ALMAMIŞLAR ARTIK BİZDEN BU KADAR DİYORLAR SANIRIM

Sonraki Haber Yükleniyor...