Tgrt Haber

Emekli maaşı için son kulis! Cem Küçük ve Fatih Atik canlı yayında açıkladı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
05 Temmuz 2024 23:49 - Güncelleme : 06 Temmuz 2024 09:51

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam dönemi geldi! TÜİK'in TÜFE rakamıyla emekliye yüzde 24,73 oranında zam yapılacağı kesinleşti ancak kök maaşı 10 bin TL'nin altındaki yaklaşık 4 milyon emeklinin zammı ise merak konusu olmaya devam ediyor. Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük ve TGRT Haber Ankara temsilcisi Fatih Atik, Ankara'daki son kulisleri canlı yayında açıkladı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı ve milyonlarca memur​ ve emeklinin maaş zammı​ kesinleşti.

Memur ve memur emeklileri yüzde 19,31 oranında zam alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 24,73 oranında zam kazandı. Bununla birlikte, yaklaşık 4 milyon emeklinin kök maaş sorunu tekrar gündeme geldi.

TGRT Haber'de yayımlanan Medya Kritik programında, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük ve TGRT Haber Ankara temsilcisi Fatih Atik son kulis bilgilerini paylaştı.

Emekli maaşında son kulis! Cem Küçük ve Fatih Atik canlı yayında açıkladı  - 1. Resim

"KÖK MAAŞIN DÜŞÜK OLMASI SEBEBİYLE..."

Yaklaşık 4 milyon emekli​ 10 bin TL maaş aldığını hatırlatan Fatih Atik, şunları söyledi: 

"Yaklaşık 4 milyon emekli 10 bin TL maaş alıyor. Yarısına yakını yüzde 25'lik zamla 10 bin TL'nin üzerine çıkacak. 10.500, 11 bin, 12 bin civarına çıkacak.  Ancak 8 bin TL'nin altında kalan 1-2 milyonluk emekli ise yüzde 25'lik zamma rağmen kök maaşlarının düşük olması nedeniyle yine 10 bin TL almaya devam edecek. Yani zam kök maaşa gelecek."

Emekli maaşında son kulis! Cem Küçük ve Fatih Atik canlı yayında açıkladı  - 2. Resim

CEM KÜÇÜK NOKTAYI KOYDU!

Fatih Atik, Cem Küçük'ün "En düşük emekli maaşı 12 bin TL mi olacak?" sorusuna, "12 bin TL'ye tamamlanma diye bir durum yok. 10 bin TL'ye tamamlananlar 10 bin TL almaya devam edecek. 10 bin TL'yi geçenler ise kök maaşlarına yapılan zamla ne kadar alacaksa o kadar alacak. 10 bin 100, 10.500 gibi. Devlet, en düşük emekli maaşını artırmak için üzerine ilave yapmıyor. Yüzde 25 zamla 10 bin TL'yi aşıyorsan o rakamı alacaksın, ama geçemiyorsan 10 bin TL almaya devam edeceksin." diyerek cevap verdi. 

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...