Tgrt Haber

Emekli maaşında sona yaklaşıldı! Kök maaşta son tahminler ortaya çıktı

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
12 Haziran 2024 17:06 - Güncelleme : 13 Haziran 2024 12:41
Emekli maaşında sona yaklaşıldı! Kök maaşta son tahminler ortaya çıktı

Nefesler emekli ve memur maaşları için tutuldu. Ancak en çok merak edilen düşük kalan emeklilerin kök maaşı oldu. Hesap makineleri çıkarıldı. Emeklilerin kök maaşları hakkında son tahminler yapıldı.

Temmuz ayını sabırsızlıkla bekleyen emekliler en çok kök maaşlarını merak ediyor. 6 aylık enflasyon​ durumuna göre hesaplanan emekli maaşında kritik oran var. 

Emeklilerin kök maaşları değişmediğinde yapılan zam oranına rağmen maaşlar düşük kalır. Ancak en düşük emekli maaşı​ enflasyona yakınsa bu kök maaşları değiştirir. 

EMEKLİ MAAŞINDA SON YAKLAŞILDI! 

Emekli maaşı enflasyona göre yapıldığı için Mayıs ayındaki enflasyon rakamlarına göre hesaplama yapılır. Ancak aslında Haziran ayının enflasyonu da buna dahildir.

Uzmanlara göre; Haziran'da eklendiğinde yüzde 25 oranında bir zam yapılması bekleniyor. Bu da emeklilerin zam oranlarında 15 bin TL ya da 17 bin TL arası bir maaş kıstasına tekabül ediyor.

Emekli maaşında son yaklaşıldı! Kök maaşta son tahminler ortaya çıktı - 1. Resim

Fakat emeklilerde asıl mevzu en düşük emekli maaşındaki orandır. Çünkü zamlara rağmen en düşük emekli maaşı​ alanların kök maaşları da düşük kalır.

6 aylık enflasyona göre zam yapılırsa en düşük emeklilerin kök maaşları 12 bin 500 TL'ye yaklaşacak. Ancak en düşük emekli maaşının kök maaşları değişmediğinde oran yine düşük kalır.

Emekli maaşında son yaklaşıldı! Kök maaşta son tahminler ortaya çıktı - 2. Resim

Kök maaşa direk uygulanmayan zam nedeniyle 7 bin 500 maaş alan emeklinin maaşında yine değişme yaşanmaz ve 10 bin TL almaya devam edecektir.

Memur ve emekli memur maaşları 6 aylık enflasyon ve toplu sözleşme oranları dahil edilerek yapılır. Bu yüzden Temmuz ayında en çok merak edilenler normal emeklilerin kök maaş oranları oldu. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...