Tgrt Haber

Emekli, memur ve işçiye ek zamda rakamlar netleşiyor! Kalem kalem belli oldu! İşte ara zamlı maaşlar

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: TAKVİM
23 Nisan 2022 16:23 - Güncelleme : 23 Nisan 2022 17:01
Bakan Bilgin'in emekli, işçi ve memurlara temmuzda müjde verileceğini açıklamasının ardından zamlar netleşiyor.

Yaklaşık 14 milyon emekli ve 4 milyondan fazla memurun günlerdir kafasını kurcalayan temmuz zammında rakamlar netleşiyor. Daha önceki açıklamalarda emekli ve memurları mağdur etmemek için maaşlarda iyileştirme yapılacağı kaydedilirken Bakan Bilgin’in müjdesiyle milyonlara ek zam garantilenmiş oldu.

Bakan Bilgin'in emekli, işçi ve memurlara temmuzda müjde verileceğini açıklamasının ardından zamlar netleşiyor.

Milyonlarca emekli ve memur, Temmuz zammı için geri sayıma başladı. Daha önce yapılan açıklamalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli, memur ve işçileri mutlu edecek müjdenin Temmuz'da verileceği kaydedildi. Bununla birlikte zamlarla güncel maaşların ne kadar olacağı da merak konusu haline geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Emeklilerimizi, kamu personelini, işçilerimizi mutlu edecek müjdeyi Temmuz'da vereceğiz" dedi.

ÇALIŞANLARI KORUYACAK SEVİYE

Asgari ücreti de Aralık'ta gündeme alacaklarını belirten Bakan Bilgin, "O tarih geldiği zaman bütün bu şartları dikkate alarak yeniden asgari ücreti değerlendirirken de Türkiye'nin çalışanlarını koruyacak bir seviyede belirleyeceğimizi şimdiden ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Ocak'ta mevcut zamlara ilave iyileştirmeler hayata geçirilmişti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde taban aylık Ocak'ta 1500 liradan, 2500 liraya yükselirken, memurlara ve memur emeklilerinin zammı da 2.5 puanlık ilave artışla yüzde 30.95'e çıkartılmıştı.

TEMMUZ ZAMLARI İLE MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

Temmuz'da SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Memurlara ve memur emeklilerine de toplu sözleşme kapsamında yüzde 7 zam ve enflasyon farkı yansıtılacak. Bu yılın ilk yarısında gerçekleşen enflasyonun yüzde 7.5'i aşan kısmı, bu farkı gösterecek.

Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketindeki tahmin yılın ilk yarısındaki enflasyonun yüzde 34.62 olabileceğini gösteriyor. Bu tahmine göre, SSK ve Bağ-KUR emeklilerinin zammı yüzde 34.62 olacak. Memur ve memur emeklilerinin artışı ise yüzde 34.12'ye ulaşacak.

İşte temmuz zammı ile belirlenecek taban aylıklar:

MEMUR MAAŞI

Mevcut: 6.429 TL

Zamlı: 8.622 TL

MEMUR EMEKLİ MAAŞI

Mevcut: 4.289 TL

Zamlı: 5.753 TL

SSK EMEKLİSİ (2000 ÖNCESİ)

Mevcut: 3.292 TL

Zamlı: 4.432 TL

ESNAF EMEKLİSİ

Mevcut: 2.948 TL

Zamlı: 3.969 TL

Kaynak: TAKVİM
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...