Tgrt Haber

Emekli promosyon yarışı hızlandı, tutar 24 bin liraya kadar çıktı! SGK Uzmanından emekliye çok kritik ATM uyarısı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com
24 Temmuz 2024 15:45 - Güncelleme : 24 Temmuz 2024 16:36
Emekli promosyon yarışı hızlandı, tutar 24 bin liraya kadar çıktı! SGK Uzmanından emekliye çok kritik ATM uyarısı

En düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 lira çıkmasıyla bankalar emekliye ödedikleri promosyon tutarlarını güncelledi. Devlet bankalarının başlattığı promosyon yarışına özel bankalar da katılınca tutar 24 bin TL’ye kadar çıktı. SGK Uzmanı canlı yayında banka değiştiren emeklileri uyardı, promosyon tutarlarının yakında yükselebileceğini ifade etti.

Emekli promosyonları SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zamla temmuz ayında yeniden güncellendi. Kamu bankaları ve özel bankalar arasında müşteri kapma yarışı hız kazandı. Emekliler daha yüksek promosyon alabilmek için bankalarını değiştiriyor. SGK Uzmanı Murat Bal konuya dair detayları paylaşarak önemli uyarılarda bulundu.

RAKAMLAR ARTACAK

Promosyon ödemeleri ile ilgili TV 100’e açıklamalar yapan Bal promosyon ödeme tutarlarının yükselebileceğini ifade ederek şunları kaydetti:  Özel sektör rekabet ortamı içinde rakamları artırıyor. Bildiğiniz gibi promosyon tutarları 24 bin TL'ye yaklaştı. Bu rakam önümüzdeki günlerde daha da artabilir.

BANKA DEĞİŞTİRENLERE UYARI

Ben vatandaşlarımızı birkaç konuda uyarmak istiyorum. Sadece rakam için banka değiştirmenin çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Değiştirdiğiniz bankanın Anadolu'da ATM'si şubesi olup olmadığına bakmak gerekiyor. Örneğin tatile gittiniz köyünüze gittiniz, orada banka hizmetlerinin olması gerekiyor. Burada en önemli şey verilen promosyonun nakit tutarı! 

Emekli promosyon yarışı hızlandı! SGK Uzmanından emekliye çok kritik ATM uyarısı - 1. Resim

Bankaların birçoğu da havale ve EFT'lerden ücret almıyor. Mevduat olarak da bazı bankalar yüksek faiz veriyor. Kart ücretleri aidat ücretleri servis ücretleri de alınmıyor. Bunun gibi birçok faktör var."

GÜNCEL EMEKLİ PROMOSYONU TUTARLARI

Akbank

Bankanın internet sitesinde yer alan bilgiye göre; SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı emekli maaşını 31 Temmuz’a kadar taşıyan ve 3 yıl boyunca maaşını Akbank’tan almayı taahhüt eden emeklilere 15 bin liraya varan promosyon sağlıyor. Banka buna ek olarak 5 yeni otomatik fatura talimatı için fatura başına 500 lira olmak üzere toplam 2 bin 500 lira chip-para veriyor. Böylece toplam promosyonu 17 bin 500 liraya çıkarmak mümkün oluyor.

ING

Emekli maaşını bankaya taşıyanlara maaşa göre ek koşulsuz 15 bin TL’ye varan nakit promosyon veriyor. Ayrıca otomatik fatura talimatı verenler 3 bin TL’ye varan ek nakit promosyondan yararlanarak toplamda 18 bin TL’ye varan nakit promosyon alabiliyor. Banka emekli müşterisine ücretsiz para transferi, düşük faizle ihtiyaç kredisi kullandırımı, kredi kartı aidat muafiyeti gibi seçenekler de sunuyor. Kampanya 31 Temmuz’a kadar geçerli.

Yapı Kredi

SGK emekli aylığını üç yıl boyunca Yapı Kredi’den alma taahhüdü verenlere (31 Temmuz’a kadar) maaş tutarına göre 15 bin lira promosyon ödüyor. Buna göre; bir aylık net geliri 9 bin 999 liraya kadar olanlara 6 bin 250 lira; 10 bin ila 14 bin 999 lira arasında olanlara 10 bin lira; 15 bin lira ila 19 bin 999 lira arasında olanlara 12 bin 500 lira; maaşı 20 bin liranın üzerinde olanlara da 15 bin lira nakit promosyon ödeniyor.

Emekli promosyon yarışı hızlandı! SGK Uzmanından emekliye çok kritik ATM uyarısı - 2. Resim

Banka ayrıca 2 yeni fatura talimatı için 1.500 lira, kredi kartıyla 60 gün içinde 1.000 lira harcama yapılması halinde 1.000 lira ek ödül, mobil uygulamaya giriş yapan emekli müşterilere 500 lira nakit ödül sağlıyor. Böylece toplam promosyon ödemesi 18 bin liraya kadar çıkıyor.

İş Bankası

28 Mart-31 Temmuz 2024 arasında ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası’nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını İş Bankası’na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağkur) 12 bin liraya varan nakit promosyon ödemesinden faydalanabiliyor. Banka maaşını taşıyan emekliden kredi kartı aidatı da almıyor.

QNB Finansbank

15 bin liraya varan nakit promosyon ve CardFinans Emekli kredi kartından yıllık 1.200 TL indirim olmak üzere toplamda 16 bin 200 TL’ye varan emeklilik promosyonu sunuyor.

Garanti BBVA

Banka emeklilere 15 bin liraya varan nakit promosyon sağlıyor. Kampanya 31 Temmuz’a kadar geçerli. Banka ayrıca EYT kapsamında olan ancak prim eksiğini borçlanarak (askerlik, doğum gibi) emekli olabileceklere kredi desteği de sağlıyor.

Emekli promosyon yarışı hızlandı! SGK Uzmanından emekliye çok kritik ATM uyarısı - 3. Resim

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank

Kamu bankalarından maaş alan emekliler 12 bin liraya varan promosyondan yararlanabiliyor.

Denizbank

Emekli maaşını Denizbank’tan 3 yıl süre ile alma sözü veren emeklilere 12 bin liraya varan promosyon veriliyor.

Albaraka

28 Mart-30 Ağustos tarihleri arasında emekli maaşını Albaraka’ya taşıyan emekliler 12 bin liraya varan promosyon ve 4 bin liraya varan ödül kazanma fırsatı yakalıyor.

Türkiye Finans

Maaşını bankaya taşıyanlar 12 bin liraya varan nakit promosyon alıyor. Ayrıca tanıdık emeklilerin de Türkiye Finans’a gelmesini sağlayanlara toplamda 2 bin 500 liraya varan nakit ödül veriliyor.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...