Tgrt Haber

Emekli zammının perde arkasında sokağın sesi yatıyor! Vekiller Erdoğan'a iletti

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
25 Ocak 2024 07:00 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 08:24
Emekli zammının perde arkasında sokağın sesi yatıyor! Vekiller Erdoğan'a iletti

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 49,25’e çıkarken, bu kararın perde arkasında sokaktan gelen tepkinin yattığı ortaya çıktı. Halk, AK Partili vekilleri her gördükleri her yerde zam oranından şikayet etti. Erdoğan, bu duruma kayıtsız kalamadı...

SSK​ ve Bağ-Kur​ emekli zam oranının memur emeklileriyle eşitlenerek yüzde 42,6'dan yüzde 49,25'e çıkarılmasının perde arkası ortaya çıktı. 16 Ocak’ta yapılan kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ tarafından açıklanan zamda halktan gelen tepkilerin etkili olduğu öğrenildi.

emekli zam

"CAMİDE ETRAFIMIZI SARIYORLAR"

Türkiye gazetesinin haberine göre, yüzde 42,6 zam yapılacağının duyurulmasından sonra; AK Parti​ yönetimine ve milletvekillerine yüzlerce tepki telefonu ve sitem mesajı geldi. Seçim bölgelerindeki çalışmalara katılan milletvekilleri gittikleri her yerde emeklilerin tepkisi ile karşılaştı.

Milletvekilleri grup yönetimini ve parti yöneticilerini arayarak, “Camiye gidiyoruz, çıkışta cemaat etrafımızı sarıyor emekli zamlarına tepkisini dile getiriyor. Esnafı dolaşıyoruz, aynı tepkiyi görüyoruz. Teşkilat toplantılarında da partililerimiz aynı konuyu gündeme getiriyor” şeklindeki gözlemlerini anlattı.

ZAM ÇALIŞMASI GİZLENDİ

AK Parti grup yöneticileri ile Genel Merkezden bazı yöneticiler de hafta sonu Cumhurbaşkanı ile görüşerek sahadaki durumu iletti. Erdoğan, parti yönetimini dinledikten sonra zam oranının ‘Yeniden değerlendirilmesi’ ve memurlara yapılan oranda zam yapılması yönünde talimat verdi. Beklenti oluşmaması için de ilk aşamada yapılacak çalışmanın ‘dillendirilmemesi’ istendi.  

emekli zam

Önceki gün zam oranının memurlarla eşitlenmesine kesin karar verilince de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan gelişmeyi canlı yayında duyurdu.

Diğer yandan zam farklarının şubat başına kadar hesaplara yatırılması bekleniyor.

Kaynak: Türkiye gazetesi
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hakan Kalelioğlu 26 Ocak 2024 17:21

Emekli oranı 2008 yılında bağlama oranına çekilirse sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum bütün emeklilerin beklentisi bu.

Aydın özden26 Ocak 2024 10:56

Yüzde 49.2,7 yapsa ne olur yine 10 bin olan maaş yine on bin burada bir adaletsizlik var 20 bin alana yaradı bu zam oranı

Hasan çimen 26 Ocak 2024 07:44

Seyanen deyil kök ücret lerin eski gibi olmasını istiyoruz emekli

Cem inal 25 Ocak 2024 16:09

On bin yine on bin neye yarar

Sonraki Haber Yükleniyor...