Tgrt Haber

Emekliler için kritik gün! 5 bin liralık destek ödemesi Meclis'e sunuluyor... Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TRT Haber
11 Ekim 2023 07:41 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 07:50
Emekliler için kritik gün! 5 bin liralık destek ödemesi Meclis'e sunuluyor... Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!

Çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık destek ödemesi teklifi bugün Meclis'e sunulacak. Düzenleme, dul ve yetim aylığı alanlara da yansıtılacak. Ocak ayında kamu görevlilerine yüzde 50'ye, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yüzde 40'a yakın zam bekleniyor.

Milyonlarca emeklinin gözü bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi​'nde (TBMM)! Çalışmayan emeklileri kapsayan destek ödemesi hakkında teknik çalışmalar tamamlandı ve düzenleme bugün Meclis'e sunulacak. Düzenleme, dul ve yetim aylığı alanları da etkileyecek.

EMEKLİ ZAMMI​ NE KADAR OLACAK?

TRT Haber'e konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklileri sosyal yönden de destekleyeceklerini söyledi. "Hedefimiz geçim sıkıntısı yaşayan zor durumda olan emeklilerimize destek vermekti" diyen Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle de 5 bin lira tüm emeklilere yönelik tek seferlik ödenecek. Kasım ayının 15'ine yakın, ilk çeyreğinde bu ödemeyi yapacağız."

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği ocak zammı için de konuşan Bakan Işıkhan, "SSK, Bağ-Kur yüzde 38'e yakın, kamu görevlileri ve emeklilerimiz yüzde 50’ye yakın bir artış olacağını öngörebiliyoruz" açıklamasını yaptı.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ ARALIK AYINDA

Işıkhan'ın gündeminde asgari ücrete yapılacak artış da vardı. Işıkhan, "Aralık ayı başlarında işçi işveren konfederasyonlarıyla bir araya geleceğiz. 6 ayı kapsayacak istişarelere başlayacağız. Hedefimiz şu çalışanlarımızı enflasyonu ezdirmeme ilkesi" dedi.

Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik düzenlemesinde de çalışmaların başladığını belirtti. 5 yıllık dönem içerisinde çalışmanın tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Bakan Işıkhan, bugüne değin 2 milyon EYT başvurusunun sonuçlandırıldığını ve sigortaya bildirildiğini söyledi. 120 bin dosyaya ilişkin çalışmaların ise devam ettiğini ifade etti.

 

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...