Tgrt Haber

Emeklilerden 12 bin TL maaş talebi: Asgari ücretten az maaşla geçinmek zor

24 Şubat 2024 21:48 - Güncelleme : 25 Şubat 2024 00:09
Emeklilerden 12 bin TL maaş talebi: Asgari ücretten az maaşla geçinmek zor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla en düşük emekli maaşı 7500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Yüzde 33'lük en düşük maaş artışı sonrasında kök maaşlarda da yüzde 49.28 oranında artışa gidildi. Emekliler kök maaşlarının 12 bin TL olması için sosyal medya üzerinden taleplerini dile getirdi.

Maaşı 10 bin TL olanlara 1168 TL, 12 bin TL olanlara 1402 TL, 15 bin TL olanlara 1752 TL, 17 bin TL olanlara 1985 TL, 20 bin TL olanlara 2 bin 336 TL, 25 bin TL olanlara 2 bin 920 TL maaş farkı yatırılacak. Emekliye ek zammı içeren düzenleme dün gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Maaşı düşük olan emekliler sosyal medyadan maaşlarının artması için harekete geçti.

12 BİN TL’YE YÜKSELTİLSİN

Türkiye'de milyonlarca emekli, enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında geçim sıkıntısı yaşıyor. Son zamanlarda artan gıda ve kira fiyatlarının emekli maaşlarını erittiğini belirten emekliler, sosyal medya üzerinden 10 bin TL olan maaşlarının 12 bin TL'ye yükseltilmesi için taleplerini dile getirdiler.

Emeklilerden 12 bin TL maaş talebi: Asgari ücretten az maaşla geçinmek zor - 1. Resim

#TümEmekliler12BinBekliyor etiketi ile X’de trend olan kampanyaya katılan emekliler, asgari ücretin bile altında kalan maaşlarla geçinmenin zor olduğunu ifade ettiler. Emekliler, maaşlarının enflasyona ezildiğini ve artan fiyatlar karşısında alım güçlerinin düştüğünü savundular.

“DÜZENLEME YAPILSIN”

Ekonomik koşullara göre düzenli maaş artışı isteyen emekliler hükümetin gösterdiği fedakarlıkları takdir ederek, emekliler için de ayrı bir uygulama ile haklarının korunmasını talep etti.

Emeklilerden 12 bin TL maaş talebi: Asgari ücretten az maaşla geçinmek zor - 2. Resim

"EMEKLİLERİ MUTLU EDECEK"

Emeklilerin taleplerine bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Kişisel  hesaplardan yapılan paylaşımlarda kök maaşın 12 bin TL olmasının emeklileri mutlu edeceğini dikkat çekildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...