Tgrt Haber

Emeklilere bir müjde de bankadan geldi: 1000 TL tanımlanacak!

29 Mart 2023 17:09 - Güncelleme : 29 Mart 2023 17:15
Emeklilere bir müjde de bankadan geldi: 1000 TL tanımlanacak!

Ülkemizde yürürlükte olan ve milyonlarca katılımcıya sahip olan Bireysel Emeklilik Sistemi’ne ilişkin yeni bir kampanya düzenlediğini duyuran özel banka Garanti BBVA, söz konusu kampanyasına ile ilgili detayları paylaştı. İşte bankanın BES kampanyasına ilişkin merak edilenler…

Kamu eli ile yürütülen emeklilik​ sisteminden Sosyal Güvenlik​ Kurumu​ sorumludur. Yaş, prim günü ve sigortalılık süresi şartlarını sağlayan tüm vatandaşlara, kendileri için hesaplanmış olan tutarlarda emekli aylığı​ bağlanır. Bu sistemde sigortalı olarak çalışma hayatına dahil olunmuş olması zorunludur.

Ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emeklilik sisteminin yanı sıra özel emeklilik sistemi de uygulanmaktadır. “Bireysel Emeklilik Sistemi” olarak adlandırılmış olan bu sistem, her yaştan vatandaşın katılımına açıktır. 18 yaş üstü bireyler kendi adlarına bir poliçe oluşturabilirken 18 yaştı çocuklar için anneleri, babaları veya vasileri tarafından poliçe oluşturulabilir. Sigortalı çalışma zorunluluğunun bulunmadığı bu sistem, bir nevi kumbara mantığı ile işlemektedir. Seneler boyunca yapılan birikimler, yaş şartının sağlanması ile birlikte aylık veya toplu olarak geri alınabilmektedir. Ayrıca bu sistemde yüzde 30 oranında devlet katkısı da bulunmaktadır.

Son dönemlerde katılımcı sayısını giderek artıran ve vatandaşların maddi olarak kendilerini güvence altına alabilecekleri bir sistem olarak değerlendirilmeye başlanan Bireysel Emeklilik Sistemi​, özel bankaların da dikkatlerini çekmeyi başardı. Sistemde bulunan kullanıcı sayısını artırırken aynı zamanda kendi müşteri sayılarını da artırmayı hedefleyen bankalar, bu amaç doğrultusunda yeni BES kampanyaları geliştirmeye başladı. BES sistemi özelinde yeni bir kampanya düzenleyen bankalarda birisi de Garanti BBVA oldu.

Düzenlediği her kampanya ile tüketicilerin dikkatlerini çekmeyi başaran Garanti BBVA, BES kampanyası kapsamında sunduğu avantajlı fırsatlar ile de ilgi odağı oldu. Banka, ay sonuna kadar geçerliliğini koruyacak olan kampanyasına ilişkin ayrıntıları paylaştı.

GARANTİ BBVA BES KAMPANYASI MART 2023

Düzenlemiş olduğu BES kampanyası kapsamında bankadan ilk kez BES hesabı açacak olan tüketicilere hizmet verileceğini belirten Garanti BBVA, kampanyasına ilişkin detayları paylaştı. Buna göre 31 Mart 2023 tarihine kadar en az bin TL ödemeli BES sözleşmesi başlatanlara bin TL’lik katkı sunacağını belirten Garanti BBVA, ilgili sözleşmelerin 18 yaş altı çocuklar için de düzenlenebileceğini bildirdi.

İSTEYEN 100 TL ÖDEYECEK!

Bin TL’lik katkı payına bin TL’lik ek fayda tanımlayacağını belirten Garanti BBVA, bu tutarı karşılayacak durumda olmayan ancak yine de birikim hedefine doğru ilerlemek isteyen tüketicilerin ek fayda olmaksızın aylık 100 TL’lik katkı payı ödeyerek de sisteme dahil olabileceğini ifade etti. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...