Tgrt Haber

Emeklilerin gözü kabinede! İşte emeklilere zamda öne çıkan iki formül

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2023 13:43 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 14:48

Emeklilerin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamada. Erdoğan, AK Parti kongresinde yaptığı açıklamada “Emeklilerle ilgili müjdeleri kabine toplantısının ardından vereceğiz” dedi. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Sözcan, emekli zammında iki formülün öne çıktığını söylerken "Şayet bu iki formül olmazsa emekliye tek seferlik ikramiye verilebilir" dedi.

Darboğazda kalan emeklilerin gözü kulağı bugün düzenlenecek olan kabineden çıkacak kararda… Kabine​ toplantısı sonrasında emeklilere yönelik zam​ ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​’ın açıklama yapması bekleniyor. Hafta sonu AK Parti​ kongresinde  yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerle ilgili müjdeleri kabine toplantısının ardından vereceğiz” demişti. TGRT Haber'de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Ankara Haber Müdürü Sözcan, emekli​ zammında kulislere yansıyan iddiaları açıkladı. 

İKİ FORMÜL KONUŞULUYOR

SSK, Bağkur ve Memur emeklilerine yönelik yeni düzenlemelerin beklendiğini belirten Sözcan, “Düzenlemenin kapsamını Erdoğan açıklayacak. İki ayrı formül konuşuluyor. Biri en düşük emekli aylığının yeniden düzenlenmesi yönünde. Diğeri ise ayrım yapılmaksızın tüm emeklilere seyyanen zam yapılması yönünde. Bunlar Kabine toplantısında netleşecek. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortak bir çalışma düzenledi. Bu iki formülün netleşmemesi durumunda tek seferlik bir ikramiye verilebilir.” dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...