Tgrt Haber

Emeklilerin gözü kulağı Meclis'te! Ne kadar zam bekliyorlar? TÜED Başkanı emeklilerin kırmızı çizgisini açıkladı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
07 Temmuz 2023 14:41 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 15:00

Meclis'e sunulan torba yasa teklifinden emekli maaşlarına yönelik bir düzenleme çıkmadı. Peki emeklilerin beklentisi ne? Tüm Emekliler Derneği Başkanı Satılmış Çalışkan, emeklilerin kırmızı çizgisini açıkladı. 

Hükümetin Meclis'e sunduğu torba yasa teklifinin içinde memur maaşlarına zam teklifi yer alırken  emekli maaşlarına yönelik bir düzenleme olmadı. Peki emeklilerin beklentisi ne? Emekli maaşlarında kademeli artış olur mu? Tüm Emekliler Derneği Başkanı Satılmış Çalışkan, TGRT Haber’den Merve Özcan’a anlattı. 

KAYBIMIZ YÜZDE 190

Emekliler olarak yüzde 80’nının asgari ücretin altında aldığına dikkat çeken Çalışkan, şunları söyledi:

“Taban aylık 4.600 lira. Yüzde 190 kaybımız var. Bu kayıp varken kırmızı çizgimiz olarak bugün gelen TÜFE​ ve asgari ücrete verilen yüzde 34’ü vererek yüzde 54 artı refah payı bekliyoruz. Emekli maaşının aşağıya düşüren TÜFE’dir. Bugünkü asgari ücret​ ile emeklilerin taban aylığı farkı yüze 148’dir. Yüzde 54 artı refah payı istiyoruz. Bizi TÜFE’den çıkarsınlar, daha önce olduğu gibi katsayı ve gösterge sistemi ile zamlar yapılsın. Şayet TÜFE olacaksa aylık TÜFE’den verilsin. Emeklinin çekecek zamanı kalmadı. Meclis kapanmadan çözülmesini istiyoruz.”

DUL VE YETİM MAAŞI DA DÜZENLENMELİ 

Dul ve yetim aylığına bir düzenleme yapılmasını talep eden Çalışkan, “1800 lira maaş alan insanlar var. Biz sadece huzurlu yaşayacağımız emekli maaşı ve sağlık hizmeti almak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız dahil tüm bakanlarımıza anlattım” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...