Tgrt Haber

Emeklilik için gün sayanlar dikkat! Zam geliyor, borçlanma için son 2 gün!

21 Haziran 2023 17:13 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 17:13
Emeklilik için gün sayanlar dikkat! Zam geliyor, borçlanma için son 2 gün!

Asgari ücret zammının ardından pek çok ücret ve ödemede artışlar yaşanacak. Bu kalemlerden biri askerlik veya doğum borçlanması ödemeleri. Emekli olmak isteyen ancak prim gün sayısı yeterli olmayanlar için tanınan borçlanma hakkı da asgari ücret zammı kadar artacak. Sosyal güvenlik uzmanlarından da borçlanma için son 2 gün uyarısı geldi.

Asgari ücrete gelen zam​, pek çok kesimde maaşları ve ödemeleri de değiştiriyor. Zamlı olarak alınacak ödemelerin başında gelen askerlik veya doğum borçlanmasıasgari ücret​ zammı oranında artacak. Emekliliğini bekleyenlerin SGK'ya yatırdığı primler günlük yatırıldığından önemli bir ödeme kalemi oluşturuyor.

Sosyal güvenlik​ uzmanları da asgari ücrete yapılan zam sonrasında doğum ve askerlik borçlanması​ yapacakları uyardı.

DOĞUM VE ASKERLİK BORÇLANMASI NE KADAR OLACAK?

Mevcut durumda en düşük prim günlük 106,75 lira, en yüksek prim de 693,89 lira. Asgari ücrete yüzde 34,04 oranında zam gelmesinden dolayı en düşük prim günlük 143 lira, en yüksek de 930 oldu.

BORÇLANMA İÇİN SON 2 GÜN

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, doğum ve askerlik borçlanması yapacaklara uyardı.Bal, "Askerlik veya kadın doğum borçlanması yapacak vatandaşlarımız eski tarifeden (106,75 TL) borçlanmak için bu hafta son."

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...