Tgrt Haber

Emeklinin gözü ek zamda! Ekimde ek zam gelecek mi? AK Partili Akbaşoğlu 14 Ekim’e dikkat çekti

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2023 14:20 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 15:02

Emeklinin gözü kulağı ek zam için Meclis'te TGRT Haber’e konuşan AK Partili Akbaşoğlu emeklilere müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çalışma Bakanlığına ve Maliye Bakanlığına talimat verdi.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı yapılacak zamlarda. Emekli​ye yapılan yüzde 25'lik zam​ hayal kırıklığına neden olmuştu. Bunun için ekimde emekliye ek zam beklentisi ortaya çıkmıştı. Şimdi yaklaşık 16 milyon emeklinin gözü kulağı meclise çevrilmiş durumda. AK Parti​ Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli zammı için bütçe​ görüşmelerini işaret etti. TGRT Haber’den Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan’a konuşan Akbaşoğlu emeklilere müjdeyi verdi.

Akbaşoğlu, emekli zammına ilişkin şunları söyledi: “2024 bütçesi ekim ayı içerisinde sunulacak. Çalışma ve Maliye Bakanlığımızın çalışmaları bittiğinde ilgili bakanlığımız bu konuyla ilgili detaylı açıklamaları Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerde de ortaya koymuş olacaklar.”

Zam bütçe görüşmelerinde ele alınacak

İKİ BAKANLIĞIMIZ ÇALIŞIYOR

Şu anda çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ile hazine ve maliye bakanlığı emekli zammı konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Akbaşoğlu, “Cumhurbaşkanımız hem Çalışma Bakanlığımıza hem de Maliye Bakanlığımıza talimatları verdi. Bu konuya ilişkin çalışmalar devam ediyor. İki bakanlığın yapacağı çalışmanın ardından bir maliyet ortaya çıkartılacak. 2024​ bütçesi ekim ayı içerisinde sunulacak. Bütün bakanlıklar bütçe imkanlarını ortaya koyacak. Emeklilerle, çiftçimizle, esnafımızla ilgili tabi ki bütün toplum kesimleri ile ilgili onları enflasyon ezdirmeme temel kriterimiz her zaman geçerli.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yılbaşından önce zam müjdesi gelir mi?" sorusuna verdiği "inşallah" cevabı emeklileri umutlandırdı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, konuya ilişkin şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız defalar bu hususu belirtti. Bu konuda ilgililerin çok ciddi çalışmaları var. İnşallah önümüzdeki süreçte emeklilerimizi memnun edecek müjdeyi cumhurbaşkanımızın ağzından duyacağız. İnşallah müjdeli haber gelecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...