Tgrt Haber

Emeklinin yüzü yılbaşında gülecek: Yüzde 52 zam geliyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye Gazetesi
21 Kasım 2023 11:06 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 12:31
Emeklinin yüzü yılbaşında gülecek: Yüzde 52 zam geliyor

Refah payının enflasyon farkına eklenmesiyle emeklilerin yeni yılda yüzde 50-52 aralığında zam alması bekleniyor. En düşük emekli maaşı için de alt sınır 10 bin liraya taşınabilir.

Yılbaşı yaklaşırken emeklilerin zam oranının ne olacağı  konusundaki merak da arttı. Emekli zammı​ konusunda AK Parti’de konuşulan rakamlar netleşmeye başladı.

EMEKLİLER GEÇEN YIL İKİ KEZ ZAM ALMIŞTI

AK Parti’nin verdiği teklifle 2023 başında en düşük emekli maaşının önce 5.500’e, mart ayında da 7.500 liraya çıkarılması için yasal düzenleme yapılmıştı. Böylece yaklaşık 8,8 milyon emeklinin maaşı 7.500 liraya yükselmişti.

Türkiye​ gazetesinin haberine göre, bu kapsamda parti kaynaklarından sızan bilgilere göre, yılbaşında emeklilere yapılacak zam oranının, enflasyon​ ve refah payı da göz önünde bulundurularak toplam yüzde 50-52 civarında olması muhtemel görünüyor.

Kök maaşlara yapılacak bu artışa rağmen en düşük emekli maaşı​ 10 bin liranın altında kalanların maaşlarının, Meclis’ten çıkarılacak yasayla 10 bin liraya tamamlanacağı konuşuluyor. Bu durumda aradaki farkı ise Hazine karşılayacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN KANUN

Parti kaynakları, ocak ayı başında açıklanacak yıllık enflasyon oranları belli olduktan sonra, en düşük emekli aylığıyla ilgili kanun teklifinin TBMM gündemine getirileceğini belirtiyor.

Bu konudaki takvim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’la yapacağı görüşmeler sonrası netleşecek.

“ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENMELİ”

Diğer yandan AK Parti’de en düşük emekli aylığının asgari ücretle eşitlenmesi konusunda fikir beyan edenler de var. Ancak bu öneriler bütçe imkânları gerekçe gösterilerek şimdilik ‘gerçekçi’ bulunmuyor.

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...