Tgrt Haber

Emekliye iyileştirme yolda! Yüzde 25 artışa ek seyyanen zam geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare edilecek

13 Temmuz 2023 09:33 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 09:51
Emekliye iyileştirme yolda! Yüzde 25 artışa ek seyyanen zam geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare edilecek

Milyonlarca emeklinin maaşına yüzde 25 zam yapılmasına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Emeklinin beklediği iyileştirme yapılmadı. Ancak MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de dillendirdiği az bulunan maaş artışı için bir umut daha doğdu. Kulislerde iyileştirme için yeni bir adım atılacağı konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile emekliye seyyanen zam için istişare yapılacağı öğrenildi. SGK uzmanları ise artışın rakamsal değil, 5 puanlık oransal iyileştirme şeklinde olabileceğini belirtiyor.

Emekliye yılın ilk 6 ayı için verilen yüzde 25 zam Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. SGK ve Bağ-Kur emeklisi için yüzde 19,77, Emekli Sandığı​ emeklisi için yüzde 17,55 olan emekli maaşı zammı Temmuz 2023 ikinci yarısı için yüzde 25’e yükseltilmişti. Ancak yine de yeterli bulunmayan zam oranı için ilk çıkış MHP Lideri Devlet Bahçeli’den gelmişti. AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Güler de, bütçedeki dengeye dikkat çekerek, uzlaşı mesajı verdi ve, “Önümüzdeki dönemde ekonomik imkanları artırma noktasında çabamız devam edecektir” demişti.

EMEKLİNİN ZAMMI İÇİN UMUTLAR TÜKENMEDİ

Yetersiz bulunan emekli zammının Genel Kurul görüşmelerinde görüşülmesi bekleniyordu. Kanun Teklifi herhangi bir değişikliğe gidilmeden kabul edildi. Ancak diğer ücret artışlarının yanında az bulunan bu oran için tüm umutlar bitmedi. Emekliye seyyanen zam gelebileceği bunun için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yeniden istişare edileceği konuşuluyor.

Bu noktada AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Güler, Meclis Genel Kurulu’na getirilen teklifin 17 maddeden oluştuğunu ve 2 tane de geçici maddenin bulunduğunu kaydederek, “Toplam 31 maddeyi inşallah Meclis’imizin genel kurul gündemine almak üzere, muhalefette de uzlaşı takvimi içerisinde tamamlayıp Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz” açıklamasını yapmıştı. Dün sadece 7 maddesi kabul edilen yeni torba yasa için görüşmeler bugün de saat 14.00’ten itibaren devam edecek.

ERDOĞAN İLE SEYYANEN ZAM GÖRÜŞMESİ

Ancak edinilen bilgiye göre, emeklilere seyyanen zam için iki gündür NATO zirvesinde olan ve dün akşam ülkeye dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün istişare yapılacağı öğrenildi.

"ZAM ORANI YÜZDE 30'A TAMAMLANABİLİR"

Mynet’in haberine göre, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, “Cumhurbaşkanının emeklilere yapılacak zam oranını yukarı çekeceği kuvvetlenmiş durumda. Seyyanen zamdan ziyade oransal zam söz konusu olacak. Refah payı devreye girmiş olacak. Tahminime göre yüzde 30 bandını görecek. Seyyanen zam herkese eşit yansır, bu yüzden oransal zam söz konusu olacaktır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Seyanen zam15 Temmuz 2023 11:20

Seyanen zam

Mehmet Tüzer13 Temmuz 2023 18:41

Kademeli zam olmalı!

Satılmış kucuk13 Temmuz 2023 10:15

Yapirsa iyi olur

Sonraki Haber Yükleniyor...