Tgrt Haber

Kiracılar dertli, ev sahipleri uyanık! Emlak kralı Dikran Masis'ten TGRT Haber'e özel açıklamalar: Kiracılarımın faturalarını bile ödüyorum

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
26 Ağustos 2022 11:45 - Güncelleme : 26 Ağustos 2022 14:09

İstanbul’da ev kiralarının artması nedeniyle kiracılar ile ev sahipleri arasında sorunlar bitmiyor. Pandemi döneminde 2 ay 1.400 kiracısından kira almayan emlak kıralı Dikran Masis, kira fiyatlarının uçup gitti bu günlerde TGRT Haber’de ev sahiplerine ders niyetinde tavsiyelerde bulundu. 

Pandeminden itibaren başta İstanbul​, Ankara​, İzmir​ olmak üzere pek çok ilde kiralar adeta kiracıların cebibi yaktı. Bu durum kiracılar ile ev sahiplerini karşı karşıya getirirken mahkemeler de davalarla doldu taştı. Kimi kiracılar çareyi taşınmakta buldu kimisi ev sahibiyle davalık olmaktan kimisi ise büyük şehirleri terk etmekte. Pandemi döneminde 2 ay 1.400 kiracısından kira​ almayan emlak kralı Dikran Masis, TGRT Haber muhabiri Özay Erad’ın sorularını cevapladı. Masis, ev sahiplerine ders niteliğinde tavsiyelerde bulundu. 

“BU YIL KAZANÇ YOK, ÖDEYEBİLECEKLERİ ZAMI YAPTIM”

“Esnaf yaşayacak ki biz de yaşayalım” diyen Masis, bu yıl kiracılarına ticari gelirlerinin kaldırabileceği kadar zam yaptığını söyledi. Masis, “Şirket olarak bu yıl para kazanmayacağız” diyerek 7 çarşının da elektrik faturasını kendisinin ödediğini belirtti. Masis, “O faturaların maliyeti aylık 2 milyon lira. Biz esnafımızdan kira dışında bir gider almıyoruz. Esnafımız mutlu ve ayrılan yok” dedi.

Kiracılar dertli, ev sahipleri uyanık! Emlak kralı Dikran Masis'ten TGRT Haber'e özel açıklamalar: Kiracılarımın faturalarını bile ödüyorum

Esnaf ekolünden geldiğini kaydeden Masis, kiracıların kiralarını öderken yıkılmamaları gerektiğini vurgulayarak kira fiyatlarındaki artış nedenlerini şöyle anlatıı: “Dolarize bir ülkeyiz. Her şey dolar üzerinden. İngiltere 300 tane Ukraynalı sığınmacı aldı ve onları da ailelerin yanına verdi. İngiltere kapıları açıp gelin Ukraynalılar deseydi aynı problem orda da olurdu. Bize 35 bin Ukraynalı geldi. Ukraynalı 15 bin lira kira ödediğinde 750 dolar kira ödüyor, onlar için para değil.”  

ARZ-TALEP DENGESİ BOZULDU

“Arz-talep dengesi bozuldu” diyen Masis, yabancılara konut satılması konusunda daha dikkatli olunması gerektiğin söyleyerek “Herkesin asgari etik bir standardının olması gerekiyor. Benim de etik standartlarım var. Para gezer, itibar gezmez, yapışır kalır” diye konuştu.  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...