Tgrt Haber

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiriyor! Ödeme yapılmadığı taktirde gecikme faizi uygulanacak: Emlak vergisinde bugün son gün!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
30 Kasım 2022 08:17 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 08:24
Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiriyor! Ödeme yapılmadığı taktirde gecikme faizi uygulanacak: Emlak vergisinde bugün son gün!

Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri için tanınan süre bugün sona eriyor. Ödemeler belediyelere havale yoluyla ya da e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Milyonlarca  gayrimenkul sahibini ilgilendiren  emlak vergisinin ikinci taksidi için son ödeme tarihi bugün.  Ödemeler gayrimenkulün bulunduğu belediyeye başvurularak havale yoluyla ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Geçen yıl  gayrimenkul alanların bu yıl vergisini ödemesi gerekiyor. Bu yıl satın alınan mülkün ilk emlak vergisiödemesi ise 2023'te başlayacak.

VERGİ ARTIŞI YÜZDE 36,20 OLDU

Emlak vergisi oranı dört yılda bir takdir komisyonlarınca kararlaştırılıyor. Geçen yıl 2022-2025 yıllarında geçerli sayılacak değerler belirlendi. 2022 yılı için vergi artışı yüzde 36,20 oldu.

ÖDEMEYENE GECİKME CEZASI

Emlak vergisini zamanında ödemeyenler ise cezalı olarak ödemek zorunda kalacak. İkinci taksidi zamanında yatırmayan vatandaşlar yüzde 1.6 oranında faiz​ ile ödeme yapmak zorunda kalacak.

KİMLER VERGİDEN MUAF?

En fazla brüt 200 metrekare ve tek konuta sahip olan; *Hiç geliri olmayan ev hanımları ve işsizler,* SGK’dan (SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı) aldıkları emekli aylığından başka geliri olmayan emekliler, (ve bunların dul ve yetimleri)* Engelliler,* Gaziler,* Şehitlerin dul ve yetimleri, indirimli (sıfır oranlı) bina vergisi uygulamasından yararlanabiliyorlar. (EVK Md. 8).

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...