Tgrt Haber

Emniyet'ten sosyal medyadaki provokatif yağ paylaşımlarına soruşturma

07 Mart 2022 00:46 - Güncelleme : 07 Mart 2022 08:10
Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medyadaki yağ paylaşımlarını yakından takip ediyor.

Ayçiçek yağı tedariki ve fiyatlarıyla ilgili iddiaların hükümet tarafından yalanlanmasının ardından Emniyet harekete geçti. Bu kapsamda sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan 45 hesap hakkında işlem başlatıldı.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medyadaki yağ paylaşımlarını yakından takip ediyor.

Son günlerde Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ayçiçek yağında tedarik sıkıntısı yaşandığı, bunun da fiyatlara zam olarak yansıyacağı iddia edilmişti. Dün sosyal medyada paylaşılan bazı videolarda marketlerin yağları stokladığı, müşterilerin de yağ kuyruğuna girdiği görülmüştü.

Ancak yağda tedarik sıkıntısı yaşandığı iddiasına Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da yalanlama geldi. Bakan Soylu, öyle bir eksikliğin söz konusu olmadığını belirtip, bu konuda manipülasyon yapanların cezalandırılacağını açıkladı.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) de harekete geçti. Yağ fiyatları üzerinden sosyal medyada 'provokatif' ve 'dezenformasyon' içerikli paylaşım yaptıkları belirlenen 45 hesap hakkında yasal işlem başlatıldı.

SOSYAL MEDYADA 45 HESAP HAKKINDA İŞLEM

Emniyet'ten yapılan yazılı açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerinin, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürüttüğü belirtildi.

Sanal devriye faaliyetleri kapsamında, Twitter'da "yağ fiyatları" üzerinden provokatif ve dezenformasyon içeren paylaşımlarda bulunan 45 hesap hakkında işlemlere başlandığı kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: ÖYLE BİR EKSİKLİĞİMİZ YOK

Yağda tedarik sorunu olmadığını vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şimdi güya bir gıda ürününde 'eksiklik olacak' diye sosyal medyada tahrik ederek, insanları marketlere dökmeye çalışarak, Türkiye içerisinde bir şeyi geliştirmek istiyorlar. Tarım Bakanımız açıklama yaptı. Öyle bir eksikliğimiz söz konusu değildir, Allah'a şükürler olsun. Türkiye'nin bu konularda herhangi bir eksikliği söz konusu değildir. Bu konuda arkadaşlarımız sosyal medyada bu manipülasyonları yapanların veya sadece sosyal medya değil; gerçeklikte bu manipülasyonları yapanlara gerekli tespitleri yapıp, cezaları vermekten imtina etmezler."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...