Tgrt Haber

En uygun jeneratör ne kadar? Jeneratör nereden alınır?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
11 Şubat 2023 09:39 - Güncelleme : 11 Şubat 2023 10:28
En uygun jeneratör ne kadar? Jeneratör nereden alınır?

En kısa tanımıyla jeneratör; mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürmeye yarar. Kahramanmaraşlı merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası arama - kurtarma çalışmalarında en önemli ihtiyaç malzemesi arasında jeneratör yer alır.. Birçok vatandaşın ihtiyaçlar doğrultusunda depremden etkilenen 10 ile gönderilen jeneratörler ne kadar? En uygun jeneratör ne kadar? Jeneratör nereden alınır?

Yakıt depolanmasına ihtiyaç olmaması ve çevreci ve dayanıklı olmasıyla tercih edilen jeneratörler, deprem bölgelerin en önemli ihtiyaç listeleri arasında yer alıyor. Peki, En uygun jeneratör ne kadar? Jeneratör nereden alınır? 

JENERATÖR NEDİR?

Jeneratör, daha çok elektirik kesildiğinde geçici elektirik üretimi için kullanılır. Sürekli enerji kaynağı olarak da kullanılan jeneratör, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürmeye yarayan bir cihazdır. Jeneratör, günlük faaliyetlerin veya iş operasyonlarının kesintiye uğramasını önleyen cihazdır. 

JENERATÖR 1 SAATTE NE KADAR YAKAR?

Jeneratörde yakıt tüketimi 1 kW'lik modellerde saatte yarım litre benzin, 10 kW'lik jeneratörlerde ise 1 saatte 3 litereye kadar çıkabiliyor.  
En uygun jeneratör ne kadar? Jeneratör nereden alınır?

EN UYGUN JENERATÖR NE KADAR?

Jeneratör fiyatları, etki alanı, kalitesine göre değişiklik gösterir. Farklı firmalarda farklı fiyata satılan jeneratörler 6 bin TL'den başalayarak 50 bin TL'ye kadar çıkıyor. 

Benzilli jeneratör: 5.379

3500 benzinli 3.5 KVA: 16 bin 500

950 benzinli jeneratör: 4.889 

1.0 benzinli jeneratör: 4.319

 

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...