Tgrt Haber

Enflasyon Brent petrolün nabzını yükseltti, benzine zam göründü: 20 TL'yi geçecek

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
15 Ocak 2023 23:20 - Güncelleme : 16 Ocak 2023 00:20

ABD enflasyonunda yaşanan olumlu gelişmeler Brent petrole olumsuz yansıdı. Yeni yıla 80 doların altında giriş yapan Brent petrol hızlı tırmanışını sürdürerek 85 dolar seviyesine kadar çıktı. Brent petroldeki bu gelişmelerin ardından vatandaşlar, "Bugün benzin ve motorinde indirim var mı? 15-16 Ocak 2023 akaryakıt fiyatları ne kadar? Benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı ne kadar oldu?" sorularını araştırmaya başladı. Araç sahiplerini üzen haber sektör kaynaklarından geldi. Edinilen bilgiye göre, salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 67 kuruş zam yapılması bekleniyor. Böylece benzinin fiyatı 20 lirayı geçmiş olacak. İşte Brent petrolde son durum ve güncel motorin ve benzin fiyatları...

Uluslararası petrol​ piyasalarında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) enflasyon​ düşüşünün rüzgarı sert esmeye başladı. ABD enflasyonundaki olumlu tablo Brent petrole olumsuz olarak yansırken fiyatlar 85 dolar seviyelerini gördü.

80 KURUŞ ZAM GELDİ

Geçtiğimiz hafta kritik seviyelerin altına düşerek araç sahiplerinin yüzünü güldüren Brent petroldeki bu artış sonrası akaryakıta zam beklentilerini artırdı. Geçtiğimiz hafta yapılan ilk indirimin ardından çarşamba günü 80 kuruşluk zam geldi. Ancak ilk zammın ardından henüz bir hafta geçmeden yeni bir fiyat artışı gerçekleştirileceği belirtildi.

YENİ ZAM SALI GÜNÜ

Brent petroldeki hareketlilik ve döviz kurlarındaki değişkenlik sonrası yeni yıldaki ikinci zammın da benzin grubuna geleceği öğrenildi. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre 17 Ocak Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 67 kuruş zam geleceği bildirildi. Konu ile ilgili olarak zamlı fiyatların pompa fiyatlarına yansıtılacağı aktarıldı.

BENZİN NE KADAR OLDU?

Benzine son olarak çarşamba günü 80 kuruşluk zam geldi. Böylelikle İstanbul Avrupa yakasında benzin 19,68 lira oldu. Yapılması beklenen zamla beraber benzinin litre fiyatı 20 lira 35 kuruşa çıkabilir.

Yeni yıla girilmesiyle birlikte benzin ve mazot fiyatı başta olmak üzere akaryakıt pompa fiyatları İstanbul, Ankara ve İzmir için şöyle şekillendi:

İSTANBUL

  • Benzin fiyatı: 19,45₺
    Motorin fiyatı ise 22,08₺ olurken
    LPG litre fiyatı: 10,57₺ olarak güncellendi.

ANKARA

  • Benzin fiyatı: 19,66₺ 
    Motorin fiyatı ise: 22,20₺ olurken
    LPG fiyatı: 10,83₺ oldu.

İZMİR

  • Benzin fiyatı: 19,65₺ 
    Motorin fiyatı ise; 22,30₺ olurken
    LPG fiyatı: 10,58 olarak₺ güncel listede yer aldı.
Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...